Всички елитни състезатели ще бъдат подпомогнати целево от Министерството на

...
Всички елитни състезатели ще бъдат подпомогнати целево от Министерството на
Коментари Харесай

Иван Иванов: В някои федерации парите за елитен спорт се пренасочват към джобовете

Всички елитни състезатели ще бъдат подкрепени целево от Министерството на младежта и спорта (ММС). Това съобщи старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов на днешната конференция в Пресклуб България.

Събитието бе във връзка отличното показване на националите на Европейското за мъже и дами в Тирана, където България стана първа в отборното класиране с осем оценки.

На конференцията участваха първенците Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, както и бронзовия медалист Габриел Маринов. Останалите двама медалисти – Карлос Насар (сребро) и Божидар Андреев (бронз) не съумяха да участват на събитието. Освен Иванов, в „ Пресклуб България “ бяха още помощник-треньорите на националния тим Радослав Атанасов и Никола Колев.

Триумфът на България на Европейското в Тирана бе засенчен от проблемите, свързани с Неделчо Колев, президентът на родната федерация по повдигане на тежести. Иванов показа, че се е срещнал със спортния министър Радостин Василев по-рано през днешния ден, като двете страни са се разбрали по отношение на тематиката с финансирането на федерацията.

„ Срещата беше обвързвана с нашите триумфи, организирахме диалог и доуточнихме някои неща – виновността не е в ММС, благодаря за разбирането на Радостин Василев. Това ще става непосредствено, не през федерацията. В някои федерации средствата за първокласен спорт се пренасочват към нечии джобове ", сподели Иван Иванов.

Състезателите се сплотиха към това, че Неделчо Колев би трябвало да се раздели с поста си на президент заради редица „ пречки “, които са попречили пълноценната подготовка за Европейското и естественото пътешестване за Тирана.

„ Доста хора се пробваха да ни спънат. Най-кофти беше, че Неделчо Колев не ни поздрави. Ние не желаеме да влизаме в лагери без Иван Иванов като наш треньор “, разяснява Генчев.

Русев, който отбрани европейската си купа, го поддържа: „ Очаквам да се промени федерацията, мисля, че Неделчо Колев не би трябвало да бъде повече президент. Какви пречки? Той се опита да ни спъне посредством треньорите, очевидно не харесва Иван Иванов “.

Иванов добави, че всички елитни състезатели ще бъдат подкрепени целево от ММС.

„ Не сме коментирали тази тематика (б.ред – Неделчо Колев), просто си изложихме мнението за този проблем, надлежно и за финансирането. Всички елитни състезатели ще бъдат подкрепени целево от ММС. Искрено се надявам обстановката да се промени. Опазихме състезателите. За страдание, няма никакво развиване по повод контракта ми, Неделчо Колев не е оповестил нищо, и аз не знам дали сега съм треньор “, сподели още националният селекционер, който, дружно с Никола Колев, не са получавали заплати от 15 декември насам.

„ Г-н Ариф Маджид е нашият претендент за президент, просто Неделчо Колев не става за тази работа. Подготовката мина тегаво. Предпочитаме да си работим с Иван Иванов. Не може по този начин да се сменят треньори от нищото “, бяха думите на Христов.

„ Пак ще влезем в обстановка, отново ще стиснем зъби, само че за какво по този сложен метод. Няма да разреша тези състезатели да бъдат зачеркнати с лека ръка. Лагерите ще бъдат подсигурени. Благодарение на господин Маджид отидохме на Световно състезание. Сега ни следва такова в Колумбия “, приключи Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР