Всички други действия, включително този опит за вот на недоверие,

...
Всички други действия, включително този опит за вот на недоверие,
Коментари Харесай

Денков: Вотът на недоверие отслабва националната ни сигурност

Всички други дейности, в това число този опит за избор на съмнение, отслабват националната ни сигурност.

Това сподели министър-председателят Николай Денков в края на днешните диспути по за бранша на защитата и сигурността.

Разбрахме, както и предходния избор, че истината няма никакво значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да употребявате, сподели Денков.

По думите му опозицията още веднъж няма същински причини и по тази причина би трябвало да употребява измислици и неистини.
В умозаключение, точно този метод на опозицията е най-вреден за националната сигурност. По този въпрос би трябвало да търсим народен консенсус, който би трябвало да е центриран първо върху модернизирането на българските въоръжени сили и върху нашето пълноценно включване в европейските и евроатлантическите структури. Всички други дейности, в това число и този опит за избор на съмнение, отслабват националната ни сигурност в комплицирана и рискова външна среда “, съобщи министър-председателят.
Той сподели още, че, най-сетне, година и девет месеца след началото на войната в Украйна, вносителите на вота от парламентарните групи на „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ са признали в претекстовете си, че Руската федерация води нападателна война против Украйна.

„ Признаха, че и водената от Русия война основава опасност и за България. С други думи, в случай че Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и заплахите за България. Затова националната сигурност на България изисква всички партии, без изключение, в това число и опозиционните, да призоват Русия да спре войната и да напусне завоюваните територии в сходство с интернационалното право. Това е ползата на България. Това подхожда на националната сигурност на България “, сподели министър председателят Денков.

Разбрахме също, че закупуването на модерна техника, каквато българската войска не е получавала от 30 години, е мотив за яростни рецензии от опозицията, уточни министър-председателят. По думите му, за благополучие, ръководещите през последните години не се интересуват от дребнави интриги като тази, а поредно развиват бойните качества с съвременни средства за защита.

Денков сподели още, че от дебатите по вота на съмнение се е схванало, че народните представители от „ Възраждане “ и техните водачи не се интересуват от ориста на българите в окупираните от Руската федерация територии в Украйна.

„ Кога, господа от „ Възраждане “, ще се обърнете към съветското управление да опази българските общности и техните просветителни и културни обичаи в окупираните територии в Украйна. Защото там българщината изчезва под натиска на окупаторите. Кога ще го забележите? “ – попита Денков.

Накрая той прикани всички народни представители, които имат съвест и се усещат патриоти, да отхвърлят вота.

Разискванията по импортирания избор на съмнение към държавното управление продължиха близо четири часа.

Дебатите по вота на съмнение завършиха и по правилник самото гласоподаване ще стане не по-рано от 24 часа след провеждането им. Затова то бе планувано за 16 ноември от 13:55 часа.
Едно ненужно упражнение – по този начин министърът на защитата Тодор Тагарев дефинира
вота на съмнение към кабинета „ поради неспособността на държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната “ след края на разискванията по него в Народното събрание.

Опозиционните партии не съумяха да употребяват даже за предизборна агитация това събитие, разяснява той пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.

Тагарев уточни, че всички тези въпроси, които са били повдигнати, са били дискутирани, в това число в парламентарни формати неведнъж.

Общо взето изгубено време за мен. Единствената изгода е, че тези от нашите жители, които желаеха да схванат какво прави държавното управление в региона на защитата и националната сигурност, са имали тази опция за 20-30 минути от целия спор през днешния ден, разяснява министърът на защитата.

„ Очаквам да не бъде гласуван този избор на съмнение, т.е. да продължим “, съобщи още Тодор Тагарев, помолен да предвижда резултата от гласуването на следващия ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР