Всички деца, които са загинали в река Лим са герои,

...
Всички деца, които са загинали в река Лим са герои,
Коментари Харесай

Децата-герои от Лим ни накараха да се смирим, споделя почернен родител

Всички деца, които са починали в река Лим са герои, те ни сплотиха и смириха. Това сподели преди началото на заупокойната литургия в Свищов Георги Манзаров, татко на Юлиан, момчето, което губи живота си пред 20 години, до момента в който се пробва да помогне на други деца, попаднали във водния капан.

" Всяко дете е направило крачка настрана, с цел да може неговото другарче да бъде избавено. Всички деца са герои. За 20 години се научихме да живеем по този начин. Всяка година на 4 април сме тук, всяка година сме в Черна гора, всяка година изричаме признателност на хората, въпреки, че нашите деца не бяха избавени. Но благодарим на спасителите и на хората от Черна гора. Да не забравяме, че злополуката донесе и като че ли едно помиряване на Балканите. 7-8 години след войната мюсюлмани, християни, католици, тези деца като че ли смириха нашите общества, смириха всички, които водят война ", сподели Георги Манзаров пред Българска национална телевизия.

Близките на починалите деца почитат паметта им с литургия и панихида в построения от фондацията „ Ангели от Лим “ параклис „ Свети Дух “ на гробищата в Свищов.

" Родителите от фондация " Ангели от Лим " ни сплоти ориста, Господ, децата ни сплотиха. Ние сме на друго интелектуално, материално, духовно равнище, само че се обединихме дружно и ето 20 години ние съществуваме. Смъртта на нашите деца е осмислена и докара до това, че нашето общество би трябвало да обърне внимание на децата си, тъй като никой не знае какво на следващия ден може да се случи с тях ", сподели още Георги Манзаров.

Всяка година почернените родители от името на фондацията с техните персонални средства разпределят стипендии на надарени деца или подкрепят деца в фамилии със затруднено финансово състояние.

" Нас ни тормози това, че с лека ръка разрешаваме да умират нашите деца. Позволяваме като общество да гинат освен в произшествия, само че и с опиати и с всевъзможни такива неща. Възпитанието на нашите деца липсва и ние като родители това нещо го разрешаваме. Смятам, че това е едно закононарушение на нас - огромните към нашите деца. И това след време ще даде отражение какво общество построяваме. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР