Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които

...
Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които
Коментари Харесай

1 775 корпоративни декларации са подадени в НАП Враца досега

Всички заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване поражда след 31.12.2017 година, се подават само по електронен път. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни налози за 2017 година, срокът за подаването, на която е 2 април 2018 година (31 март е в събота). С тази декларация се подава и годишен доклад за активността. В същия период би трябвало да се заплати и дължимият корпоративен налог, след приспадане на направените предплатени вноски.
Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета. Други разновидности за заплащане са с пощенски запис или посредством интернет.
Неподаването на декларациите се глоби, като минималната санкция е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за шефа на компанията.
Досега в офис на Национална агенция за приходите Враца са признати 1 775 заявления по ЗКПО, от тях 1 763 са подадени по интернет и 12 посредством лицензиран пощенски оператор.
Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен налог може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР