Всички дъщерни дружества на холдинга оперират нормално, уверяват от компанията

...
Всички дъщерни дружества на холдинга оперират нормално, уверяват от компанията
Коментари Харесай

„Еврохолд”: Предприети са всички мерки за защита на акционери и кредитори

Всички дъщерни сдружения на холдинга оперират обикновено, твърдят от компанията
Компанията „ Еврохолд България ” АД е подхванала всички вероятни все още оперативни и правни ограничения за отбрана ползите на акционери, кредитори и вложители. Заявлението идва след публикуваната в края на предходната седмица информация за координирана офанзива на чиновници на застрахователния контрол в Румъния против локалното поделение на „ Евроинс ”. Наред с вътрешни специалисти, „ Еврохолд ” е заела стабилен екип от външни консултанти с разнообразна експертиза и ще продължи с напъните по окончателното разрешаване на проблема в Румъния в сходство с европейското законодателство.

Холдингът заявява, че няма да допусне никакъв компромис, който да навреди на сдружението и ползите на неговите акционери, вложители и кредитори.

Ръководството и главните акционери на „ Еврохолд ” са уверени, че подхванатите дейности ще подсигуряват финансовата непоклатимост на компанията. Всички дъщерни сдружения на холдинга оперират обикновено. През последния регистриран интервал (към септември 2022 г.) „ Еврохолд ” записва най-хубавите консолидирани резултати в своята история след мощно показване както на застрахователния, по този начин и на енергийния бизнес на групата. Очакванията са тази възходяща наклонност да продължи и през идващите тримесечия. Търговията с финансови принадлежности на сдружението на Българската и Варшавската фондова борса ще продължи в нормалния пазарен темп.          

Ръководството на „ Еврохолд ” благодари на всички способени държавни органи и виновни европейски институции, които откликнаха и започнаха дейности след подадения от сдружението сигнал за проведена офанзива против „ Евроинс ” Румъния. Мениджмънтът на компанията има поддръжката на всички свои съществени и основни миноритарни акционери, включително Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). В края на 2022 година Комисията за финансов контрол в България утвърди придобиването на миноритарен дял в дъщерната на „ Еврохолд „ - „ Евроинс Иншурънс Груп ” АД (ЕИГ), от Европейска банка за възстановяване и развитие. Сделката беше предшествана от подробен и цялостен одит на финансовото положение на застрахователната група и нейните дъщерни сдружения, включително „ Евроинс ” Румъния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР