Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават

...
Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават
Коментари Харесай

МЗХ: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да заплащат за тях. Това разгласи служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „ Тази заран “ по бТВ.

„ Има доста спекулации, само че никой няма да заплаща никакви дърва. Материалът се износва в хранилища, избрани от кметовете на обитаемоте места и по-късно се разпределя на хората “, сподели Гечев. По думите му се чака да се добият към 10 хиляди кубика.

Той разяснява, че в документите за дърводобив не са открити нарушавания, само че това е на хартия. „ Дали това подхожда на място, занапред ще разберем. Всичко би трябвало да става пред очите на медиите. Щом локалните хора имат подозрения за дърводобива в региона, ние сме длъжни да се съобразим с тях “, разяснява Гечев.

Относно данните, че в региона е имало компрометирани насипи около реката, Гечев разяснява, че ще бъдат тествани всички наставления към напоителни системи.

„ Нямаме проблем със средствата за компенсации, само че хората би трябвало да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която би трябвало да се свърши “, сподели още Гечев.

Относно идните през уикенда превалявания, земеделският министър сподели, че се надява природата да ни пощади. „ Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР