Всички държави застават зад България за присъединяването ни към Шенген.

...
Всички държави застават зад България за присъединяването ни към Шенген.
Коментари Харесай

Румен Радев скочи срещу една от най-успешните страни в света! България е заложник на

Всички страни застават зад България за присъединението ни към Шенген. Това разяснява от Брюксел президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че страната ни и Румъния стават заложници на вътрешната политика на Нидерландия.

„ Много е значимо да се знае, че в Европарламента 15 евродепутати от Нидерландия гласоподаваха „ за ” България и Румъния. И единствено четирима „ срещу ”. Това ясно демонстрира, че двете страни стават пленник на вътрешната политика на Нидерландия и това няма да издържи дълго ”, уточни той, съобщи Факти

" Ако по този начин продължаваме, ще доведем страната до цялостен блокаж ". Това съобщи във връзка на Народното събрание президентът.

" Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и страната, тъй като проблемите, които би трябвало да се вземат решение, са доста, доста закони чакат, значими държавни органи - Висш съдебен съвет, Българска народна банка, работят в повърхностен състав или с изминал мандат, в случай че по този начин продължаваме, ще доведем страната до цялостен блокаж ", сподели той.

По думите му президентът може да даде мандат, когато има структурирани парламентарни групи.

" Необходим е общ метод в две посоки - решение за взаимно закупуване на газ от страните членки на Европейски Съюз на непринуден принцип и въвеждането на динамичен ценови кулоар при транзакции с газ, както и таван на цената на газа, когато той се употребява за произвеждане на електрическа сила ", добави Радев.

По думите му най-важното е решение, че, в случай че дадена страна членка се усеща застрашена, че това ще накърни нейните ползи, ще се върне още веднъж тематиката в Съвета.

Важна е отбраната на семействата, на бизнеса, на най-уязвимите, сподели още Румен Радев.

Втори ден президентът Румен Радев е в Брюксел за срещата на Европейския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР