Всички държави членки трябва незабавно да ратифицират Истанбулската конвенция. Това

...
Всички държави членки трябва незабавно да ратифицират Истанбулската конвенция. Това
Коментари Харесай

Европарламентът призова България незабавно да приеме Истанбулската конвенция

Всички страни членки би трябвало неотложно да ратифицират Истанбулската спогодба. Това прикани Европейският парламент в четвъртък. Евродепутатите упорстват насилието над дамите да влезе в каталога на приетите от Европейски Съюз закононарушения. До този миг седем страни от Европейски Съюз не са подписали документа - България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Обединеното кралство. Те са призовани да сторят това без отсрочване.

Официалната статистика демонстрира, че насилието над дами продължава да е сериозен проблем в Европа. Всяка трета жена е била жертва на физическо и/или полово принуждение.

Незаконодателната резолюция на Екологичен потенциал бе призната с 500 гласа " за ", 91 гласа " срещу " и 50 гласа " въздържал се " в четвъртък. С нея се приканва Съвета на Европейски Съюз да завърши процеса на одобрение на конвенцията на Съвета на Европа..

В своята резолюция евродепутатите осъдиха офанзивите и акциите против Истанбулската спогодба в някои страни. Те настояват, че офанзивите са учредени на " съзнателно погрешно пояснение и погрешно показване на нейното наличието пред обществото ".

Депутатите изискват от Европейската комисия да направи собствен приоритет битката с насилието против дами в идната европейска тактика за тъждество сред половете. Те също желаят от Европейска комисия да показа законодателен акт за оправянето с всички форми на принуждение, учредено на пола – в това число онлайн тормоз и кибернасилие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР