Всички членове на бъдещия екип на Европейската комисия /ЕК/ са

...
Всички членове на бъдещия екип на Европейската комисия /ЕК/ са
Коментари Харесай

Всички нови еврокомисари преминаха успешно проверката за конфликт...

Всички членове на бъдещия екип на Европейската комисия /ЕК/ са минали сполучливо инспекцията по отношение на спор на ползи, макар опасенията на няколко политически фракции по отношение на „ честността “ на процеса.

 

Това заяви през днешния ден Европейският парламент /ЕП/, съобщи БГНЕС.

 

Преодоляването на това първо затруднение разрешава на екипа на Урсула фон дер Лайен да стартира работа през декември. Екологичен потенциал оповести и графика на чуванията за одобряване на претендентите през ноември.

Всяка от 27-те страни от блока има по едно място в Европейска комисия, само че всички претенденти би трябвало да получат утвърждението на Народното събрание.

 

В изказване на Народното събрание се споделя, че неговата „ комисия по правни въпроси е дала зелена светлина за осъществяване на чуванията за одобряване на всички 26 претенденти за комисари “.

 

Бъдещите комисари ще бъдат изслушани сред 4 и 12 ноември. Процедурите за шестимата основни заместник-председатели на Фон дер Лайен ще бъдат в последния ден.

 

Няколко от политическите фамилии в Народното събрание обаче обявиха, че процесът в правната комисия е непълен.

" Зелените " напуснаха последното съвещание. Германският евродепутат Сергей Лагодински упрекна Европейска национална партия /ЕНП/ и Социалисти и демократи (С&Д), че са разрешили процесът да бъде припрян.

 

Френският народен представител от твърдата левица Манон Обри беше по-краен, като го назова „ една огромна машинация “.

Координаторът по правните въпроси на С&Д Рене Репаси призна, че „ процедурата несъмнено би трябвало да бъде усъвършенствана “, като означи, че според разпоредбите на комисията от номинираните се изисква да показват единствено информацията, която считат, че поражда спор на ползи.

 

Екологичен потенциал има опция да отхвърли даден претендент, принуждавайки страната му да избере различен.

 

Изслушванията за одобряване на претендентите постоянно водят до няколко " жертви ".

 

През 2019 година претендентите на Унгария и Румъния бяха отхвърлени на този стадий, а претендентът на Франция беше отхвърлен на стадия на чуванията.

 

Издигнатата от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева е номинацията на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за еврокомисар с сектор Стартъпи, научни проучвания и нововъведения. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР