Всички беди на света до голяма степен са резултат от

...
Коментари Харесай

ИТ компания дари 100 книги на българско училище


Всички беди на света значително са резултат от незадоволително познание, споделят от Acronis
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на решения за киберсигурност Acronis подари 100 книги на Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски ” в Сухиндол. Това е второто следващо подаяние на компанията за българско учебно заведение и се чака самодейността да се утвърди като годишна традиция. 

Дарението за Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски ” е във връзка деня на Светите братя Кирил и Методий, славянската книжовност и българската култура. Заглавията на стоте книги бяха определени от учениците и учебното управление съгласно просветителните цели на образователната стратегия. От дарението ще се употребяват над 135 възпитаници.

„ Образованието е това, което ни приготвя за тестванията на живота: дава ни силата на познанието, уменията за професионална реализация, опита в общуването с хора и с институции, поставя основата на бъдещото креативно и кариерно развиване. Ако образованието е пътят към бъдещето, то книгите са ярък прозорец към него ”, показа Светлана Иванова, шеф на СУ „ Св. Климент Охридски ” в Сухиндол.

По нейните думи, „ с самодейността „ 100 книги ” Acronis демонстрира, че добродетелността и щедростта са най-ценната валута в днешния нерешителен свят ”.

Acronis счита, че всички беди на света значително са резултат от незадоволително познание. Компанията акцентира значимостта на това да създадем знанията по-достъпни за всички, с цел да могат младежите да се оправят по-добре с днешните провокации, както и да употребяват цената на образованието като инструмент за смяна в живота или за справяне с сложни обстановки.
още по темата
„ Четенето на книги оказва помощ на децата да схванат по-добре околния свят. То им оказва помощ в построяването на техните морални устои ”, уточни Пламен Тошев, ръководещ шеф на Acronis България.

„ Дори в цифровата епоха четенето на хартиени книги е значимо за развиването на въображението на децата, творчеството им, способността да се оправят със задания, за достолепието. Ето по тази причина ние даряваме 100 книги на учебно заведение за повторно – и се надяваме да запазим тази традиция и в идващите години ”, сподели мениджърът.

Сухиндол е дребен български град в северната централна част на България. В него живеят към 2400 поданици. СУ „ Св. Климент Охридски ” има 150-годишна история и скъпи обичаи. Мисията на учебното заведение е да оказва помощ на учениците да съумяват, да се развиват, да печелят, учат и порастват.

Таня Чернева, старши преподавател по изобразително изкуство, осведомителни технологии, технологии, предприемачество и техническо начертаване в СУ „ Св. Климент Охридски ”, неотдавна завоюва премия в състезанието на Българската асоциация по осведомителни технологии „ Дигитални новатори в образованието ”. Тя впечатли журито със своята безрезервност, професионализъм, сърдечност и поддръжка към възпитаници, родители и сътрудници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР