Всички бебета се раждат малки и този факт не е

...
Всички бебета се раждат малки и този факт не е
Коментари Харесай

Това мъниче е само на седем месеца и тежи едва 450 грама, но историята му ще ви трогне и ще ви накара дълбоко да се замислите

Всички бебета се раждат дребни и този факт не е изненада за никого. Но визията на едни хора за дребни радикално се разграничава от визията на други за същото.
И в случай че ние считаме бебе, родено 3 кг, за малко, то какво да кажат родителите, чиито деца се раждат под 1 кг?
Да, има такива случаи, освен това напълно не са единични, на дечица, появили се на този свят прибързано и със напълно дребно тегло. Такъв е Матю Ридъл III, който се ражда едвам 450 грама.
Раждането му е провокирано рано, още в 28 седмица (като се има поради, че една естествена бременност трае 40 седмици).

Когато се ражда, той е диагностицирано с рядко заболяване.
Първоначално се допуска, че детенцето има микроцедалия, което значи, че мозъкът му е спрял своето развиване и Матю няма да живее дълго. Това споделят на родителите преди да изоставен болничното заведение след 98-дневен престой в нея. Три месеца по-късно идват резултатите от новите проучвания, които споделят, че мъникът страда от рядка форма на дуорфизъм.

Това значи, че той ще може да има естествен метод на живот, ще може да си играе с децата в парка, да върви на учебно заведение и всичко друго, което вършат неговите връстници, само че постоянно ще бъде човече. В момента да вземем за пример, на 7-месечна възраст, той тежи едвам 1,6 кг.
Майката на детенцето споделя, че доста хора го поддържат и предизвикват, което я радва извънредно, само че напълно не липсват и тези, които са озадачени от външния тип на бебето и не могат да повярват на това, което виждат.

Въпреки всички компликации обаче Матю Ридъл III въпреки всичко се развива обикновено, доколкото е допустимо в неговото положение, а фамилията му е компактно до него. За момента резултатите от всички проучвания са с позитивна устременост за детето и демонстрират, че до една година то ще порасне дотолкоз, че умерено ще може да тича в парка, дружно с другите деца. А не е ли това желанието на всеки родител – детето му да се вписва в средата си и да бъде щастливо. Пожелаваме на Матю бързо порастване!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР