Всички 27 страни от ЕС са съгласни да се предостави

...
Всички 27 страни от ЕС са съгласни да се предостави
Коментари Харесай

27-те страни в ЕС са съгласни Украйна да получи статут на кандидатка за общността

Всички 27 страни от Европейски Съюз са съгласни да се даде на Украйна статут на страна-кандидат за одобряваме в общността, заяви Bloomberg с позоваване на осведомени източници. На срещата на посланиците на страните от общността, извършена на 20 юни, нито един представител не се е изказал срещу това решение.

Агенцията прецизира, че публично Украйна ще получи подобен статут още през тази седмица, на лидерската среща на Европейски Съюз на 23–24 юни. Очаква се аналогично решение да бъде оповестено и за Молдова, както и за Грузия, само че в случай че извърши някои спомагателни условия.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан е предложил Босна и Херцеговина също да бъде оповестена за страна-кандидат, само че другите участници в срещата са решили, че предлагането е " проблематично ".

На 17 юни Европейската комисия публично предложи Украйна и Молдова да бъдат оповестени за кандидатки за приемане в Европейски Съюз. Същевременно Европейска комисия изиска страните да осъществят промени, свързани с правораздаването, върховенството на закона и битката с корупцията. Засега няма публична рекомендация Грузия да получи подобен статут.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР