Всички 22 села в община Враца разполагат само с две

...
Всички 22 села в община Враца разполагат само с две
Коментари Харесай

Откъснати от света! Селата в община Враца разчитат само на 2 аптеки

Всички 22 села в община Враца разполагат единствено с две аптеки, научи организация BulNews.
В село Баница има подобен обект, само че фармацевтът, който се грижи в селото да има аптека, работи и на друго място и тя е с лимитирано работно време. От нея с медикаменти се доставят поданици на 8 села.
В множеството от околните дребни обитаеми места такива даже не е имало, а в някои от тях те са закрити. Такова да вземем за пример е село Мраморен.
За доста от възрастните хора се грижат и техни близки или родственици, които им доставят нужните медикаменти. Не са малко и случаите във врачанските села, в които персоналните лекари и кметовете са се заели да подсигурят лекарства на хората.
Другото село в община Враца, в което има аптека, е село Лиляче. Тя също работи единствено в избрани часове. Местните хора споделят, че фармацевтът е локален и когато някой има незабавна потребност от лекарство, той се отзовава.
Аптеки няма и в най-отдалечените квартали на Враца, какъвто е кв. "Бистрец ".
Въпреки късото работно време на аптеките в селата или неналичието въобще на такива, хората са привикнали да живеят по този метод, само че не стопират да се надяват, че ще бъдат открити повече обекти, с цел да имат достъп до нужните лекарства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР