Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски президент

...
Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски президент
Коментари Харесай

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 правосъдни заседатели за процеса против някогашния американски президент Доналд Тръмп в Ню Йорк бяха събрани в четвъртък, оповестява АП.  Сред тях са експерт по продажбите, софтуерен инженер, преподавател по британски език и доста юристи. 

Изборът бе усложнен от отпадането на доста претенденти по разнообразни аргументи - користолюбие към Тръмп, проблеми с правораздаването или изтекла персонална информация за претендента, което го е принудило самичък да изиска да бъде отхвърлен. 

Съдът бързо се насочи към избора на заместник-съдебни заседатели.

Следват седмици на встъпителни изказвания и свидетелски показания по дело, обвиняващо някогашния президент републиканец във подправяне на документи  през 2016 година, е дал на порноактрисата Сторми Даниелс. Целта е била да се купи мълчанието ѝ по отношение на връзките ѝ с Тръмп.

Сред предстоящите очевидци са Дейвид Пекър, някогашен издател на таблоида National Enquirer, като по данни на прокуратурата той е разгласил публикации в изгода акцията на Тръмп през 2016 година Очакват се също показанията на Карън Макдугъл, някогашен модел за списание Playboy. За нея прокуратурата счита, че е била платена от National Enquirer, с цел да мълчи за хипотетична спекулация с Тръмп.

Тръмп е изправен пред 34 закононарушения. Той отхвърля да е направил нарушаване.
 Предстои избор на безпристрастни правосъдни заседатели по делото против Тръмп
Предстои избор на безпристрастни правосъдни заседатели по делото против Тръмп

Близо половината от 100 разпитани евентуални претенденти са били освободени

Изисква се Тръмп да участва в съда по време на целия развой, като съдията Хуан Мърчан отхвърли настояването му да пропусне съвещание, с цел да може да участва на чуване пред Върховния съд. Там се чака юристите на предприемача да пазят позицията, че Тръмп не трябва да бъде преследван за нарушаванията, осъществени по време на ръководството му.

" Той счита, че е по-висш, допускам, от Върховния съд. Имаме същински проблем с този арбитър ", разяснява Доналд Тръмп след последното съвещание.

В понеделник от демократическата партия желаеха арбитър Мърчан да санкции предприемача с 1000 $ за всяка от трите изявления в обществените мрежи този месец, които подлагат на критика Сторми Даниелс и Майкъл Коен . Глобите ще бъдат прегледани на 23 април.
 Тръмп застава пред съда за подправяне на документи
Тръмп застава пред съда за подправяне на документи

Исторически развой за страната

Съгласно заповед за безмълвие, наложена от арбитър Мърчан, на Тръмп е неразрешено да прави изказвания за очевидци, правосъдни чиновници и членове на фамилията си, които ще вземат участие в делото. Неговият юрист Тод Бланш уточни, че някогашният президент единствено отговарял на отправената рецензия.

Доналд Тръмп пледира почтен по всички обвинявания, като твърди, че заведените каузи са плод на скрит план на демократите за политическото му обезвреждане.

Според прогноза на Reuters делото по случая със Сторми Даниелс може да е единственото, което да бъде прегледано пред съда, преди Тръмп още веднъж да се изправи против Джо Байдън на изборите на 5 ноември.

Дори да бъде наказан, Доналд Тръмп ще може да се кандидатира и да служи като президент при извоювани избори. По информация от изследване на Reuters обаче половината от самостоятелните гласоподаватели и една четвърт от републиканците не биха дали своят вот за него, в случай че бъде приет за отговорен по актуалните обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР