Всички 105 футболни фенове, заподозрени, че са участвали в масовите

...
Всички 105 футболни фенове, заподозрени, че са участвали в масовите
Коментари Харесай

Запозодрените 105 футболни фенове за сблъсъците в Атина остават в затвора до процеса за убийството на гръцки запалянко

Всички 105 футболни почитатели, обвинени, че са взели участие в всеобщите конфликти в гръцката столица Атина, които доведоха до гибелта на 29-годишен последовател на АЕК Атина, са получили заповед за задържане в очакване на процеса, оповестиха локалните управляващите, представени от организация АП.

Трима следователи и двама прокурори са разпитали арестуваните почитатели на групи - 30 в петък, 40 в събота и 35 в неделя, решавайки дали да ги задържат в до процеса. Един обвинен, който е в болница под защита, е дал показания пред посетилия го магистрат.

Общо 102-ма хърватски жители и трима гърци всички отхвърлят виновност за смъртоносното намушкване с нож на Михалис Кацурис. Той умря от прободна рана, а други 10 души бяха ранени, когато десетки хърватски последователи, размахващи дървени бухалки и железни бухалки, нападнаха събралите се хора пред стадиона на АЕК „ Опап Арена “ предишния понеделник, осведоми полицията.

Срещата от квалификациите за Шампионската лига сред АЕК и Динамо Загреб, която трябваше да се организира през предходната седмица, бе отсрочена от Европейската футболна централа (УЕФА) поради разразилото се принуждение.

Гръцките управляващи ще могат да проследят сигналите от мобилните телефони на двете страни в конфликтите отвън стадиона на АЕК и на метростанция, с цел да открият допустимо присъединяване.

Прокурорите повдигнаха общо 11 обвинявания на 105-те почитатели. Четири тях са за закононарушения, в това число преднамерено ликвидиране и участие в незаконна организация. Заподозрените ще бъдат разпределени в няколко пандиза в страната.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин ще се срещне с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в сряда сутринта. След това двамата ще проведат срещи с министри, президента на Гръцката футболна федерация и притежателите на четирите най-големи футболни клуба - АЕК, Олимпиакос, Панатинайкос и ПАОК Солун.

Също в сряда (16 август) в Гърция следва финалът за Суперкупата на Европа сред Манчестър Сити и Севиля, който ще се организира на стадиона на Олимпиакос в атинското предградие Пирея.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР