ВСеверна Америка бе наблюдавано пълно слънчево затъмнение, в случай че

...
ВСеверна Америка бе наблюдавано пълно слънчево затъмнение, в случай че
Коментари Харесай

Защо ме болят очите: Какво предизвика истерията в Google

ВСеверна Америка бе следено цялостно слънчево затъмнение, ако сте единственият човек, който е пропуснал новината.

Добре, няма огромен късмет да сте го пропуснали, като се има поради количеството на отразяване на всички места. Имаше безчет публикации онлайн и толкоз доста телевизионни материали по време на новините, които съветваха как щастливците, които живеят на пътя на затъмнението, да го следят. 

Въпреки това наподобява, че посланието не е достигнало до доста американци.

Съдейки по скоковете на избрани термини за търсене в Гугъл, наподобява, че доста хора може би са създали това, което в никакъв случай не би трябвало да се прави по време на затъмнението, и са се взирали право в Слънцето.

Например терминът за търсене " очите ме болят " внезапно се е нараснал по време на затъмнението.

Може би още по-притеснително е, че когато Гугъл разбие данните по щати, те се припокриват прекомерно добре с пътя на закрития безоблачен диск. 

Ако си мислите, че това може да е просто откъслечен скок в болката в очите, сходни свързани (но по-малко двусмислени) термини, търсени в по-голям от естествения размер, включват:

" очите ме болят, откакто виждам затъмнението " ;

" очите ме болят, откакто виждам затъмнението " ;

" за какво ме болят очите, откакто виждам затъмнението ".

И по този начин, какво би трябвало да извършите, в случай че сте един от хората, които не са могли да устоят да не погледнат малко нашата звезда?

Това зависи от обстановката. Ако сте погледнали, до момента в който сте носили подобаващи защитни очила, може да се окаже, че очите ви просто ви болят от приспособяването към необикновената светлина, както когато носите нови очила и е належащо време, с цел да се приспособят очите ви.

Ако обаче сте гледали непосредствено към Слънцето без очила, това може да докара до евентуално изгаряне на ретината ви, известно като слънчева ретинопатия. Според Eyecare Trust признаците включват:
Сълзене и инфектиране на очитеЗатруднено виждане на формата и детайлите на предметитеДискомфорт при ярка светлинаСляпо леке в централното зрениеОбектите могат да наподобяват извънредно оцветени или с изкривена форма
Ако имате някой от тези признаци и сте гледали непосредствено към Слънцето, би трябвало да се обърнете към очен доктор допустимо най-бързо.

Съдържанието на тази публикация не е предопределено да размени професионален медицински съвет, диагноза или лекуване. Винаги търсете съвета на квалифицирани здравни експерти при въпроси, които може да имате по отношение на медицински положения.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР