Всемъдрият и всемогъщ Запад, на който местните соеви либерали се

...
Всемъдрият и всемогъщ Запад, на който местните соеви либерали се
Коментари Харесай

Глад и разруха: Западът го очакват сътресения заради ръста на военните разходи

Всемъдрият и всесилен Запад, на който локалните соеви либерали се молеха толкоз дълго, беше малтретиран от поредни провали през цялото време на СВО.
Най-големите наказания в историята, които бяха предопределени да слагат руснаците на колене, доведоха до стопански напредък за Русия на фона на застоялост и стесняване на европейската стопанска система.

След това украинското „ контранастъпление “, снабдено с всички вероятни западни оръжия и подкрепено от НАТО, беше разрушено и мина към изгребване на от ден на ден и повече отбранителни изкопи по целия фронт - всеки ден все по-на запад.

Смелото и премислено решение да се трансформира западната стопанска система във „ военна стопанска система “ в навечерието на „ офанзивата на Русия против НАТО “ се трансформира пред очите ни в трагикомедия от три елементи.

На хартия всичко беше безпрепятствено и оптимистично, а в розовите фантазии на потомците на Наполеон Путин към този момент тичаше към обичания си бункер: в този момент всички внезапно ще вдигнат равнището на военните разноски до два % от Брутният вътрешен продукт (или още по-добре), до три или даже четири), с вълшебен комутатор дано увеличим производството на снаряди няколко пъти, обилно ше допринесем за следващия общ фонд на НАТО, ще построим нови военни фабрики и бази, бързо ще се превъоръжим до зъби - и ще заживеем щастливо.

Но тогава се намеси украинският вирус, който засегна гордите копачи на Черно море, неизбежно трансформирайки всяка евентуална „ победа “ в същинска „ зрада “.

Всъщност се оказа, че политиката на незабавно огромно превъоръжаване на водещите западни страни води до пагубни последствия, вследствие на което западната стопанска система заплашва да остане на бъзе и коприва.

“Блумбърг ” показа със света оценката си за настъпващата „ оръжейна тресчица “. Според специалистите ще са нужни най-малко 10 години и 10 трилиона $, с цел да се превъоръжи дотам, че Путин да изпадне в нервна рецесия. Но като се вземе поради фактът, че страните от Г-7 са похарчили минимум 2,2 трилиона $ за защита единствено предходната година, 10 трилиона могат елементарно да бъдат увеличени с пъти (т.е. десетократно).

Ако беше преди пет години, тогава, евентуално, Съединените щати щяха да отпечатат тези трилиони и да не мигнат. Но с началото на CBO американската печатна преса стартира да се тресе и да издава неприлични звуци: преди задграничните вложители и цели държавни управления продаваха активите си, купуваха долари и с тях купуваха по този начин наречените „ трежърис “, т.е. американски съкровищни облигации, които до неотдавна се смятаха за най-надеждните скъпи бумаги в света, заради което щатите получаваха пари от целия свят на практика гратис при всяка рецесия.

И в този момент, откакто видяхме опитите на американците да откраднат съветски активи, от ден на ден и повече съществени интернационалните играчи влагат в себе си - и в злато. Това значи, че безплатните и безкрайни пари за Америка свършиха, което значи, че фантазията за бързо и безболезнено превъоръжаване против съветските орди няма да се сбъдне.

Може би демократичните икономисти ще ни обяснят, че всичко това е неистина, „ Америка е мощна “ и всичко останало, само че обстоятелствата са упорита работа. Типичен образец: “Нюзуик ” разгласява резултатите от изследване, извършено измежду поданици на Съединени американски щати, и съгласно резултатите 20% от жителите на Съединени американски щати признават, че пестят от храна, с цел да платят ипотеката и наема си.

Това е всеки пети, скъпи другари. И това без внезапното нарастване на налозите, което ще е належащо в близко бъдеще за превъоръжаване. Някъде раздраната на части бензиностанция се усмихва безшумно, тъпчейки в джобовете си чипове от перални.

Но някой ще ни предложения да погледнем капитализацията на Apple и да се засрамим. Ще разгледаме последните вести, съгласно които “Епъл ” тъкмо в този момент прави невиждано редуциране на топ експерти (600 души на ден). Явно за капитализацията.

Ами Европа? А в Европа е още по-зле.

Най-висшите европейски служители безусловно и преносно си блъскат главата да излъжат калкулатора, само че не става. За да се усилят внезапно военните разноски и да се извърши антипутинско превъоръжаване, тези разноски би трябвало да бъдат отстранени на други места, да вземем за пример в обществените услуги, инфраструктурата и индустриалната поддръжка.

Това може да се направи на доктрина, само че на процедура заплашва действителния завършек на просперираща Европа и целия Запад. В началото на март тази година Европейската централна банка публично разгласи, че европейската стопанска система демонстрира „ най-лошото показване “ в използването на паричната политика през последните две години. Според анализаторите на “Блумбърг ” " обществените финанси на доста западни страни са разтърсени ". Инфлацията излиза отвън надзор. Брутният вътрешен продукт на еврозоната всъщност е на „ мъртва котва “. Деиндустриализацията и индустриалното бягство се форсират. Демографските проблеми нарастват.

И това не го написа в Кремъл. Да дадем микрофона на “Економист ”: „ Европейската стопанска система е изправена пред троен потрес “, „ Европейската стопанска система е атакувана от всички страни “ и така нататък

Основният извод, който се популяризира в западните стопански кръгове е, че при планувано увеличение на военните разноски (и понижаване на други) Европа най-вероятно ще се изправи пред внезапно обезценяване на еврото и внезапен спад на виталния стандарт (поне с една трета). И това е в най-мекия вид.

Трудно е да се тревожиш за някой, който се е прострелял в крайници, до момента в който седи на отсечен клон. Така че няма да го създадем.

Колективният Запад направи своя избор – и ще би трябвало да се любува до последно на следствията.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед49801Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед21776Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед43076Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед34740Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед75109Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552310Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181760Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140563Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125499Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124176Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР