Вселенският патриарх Вартоломей І прие на лична аудиенция председателя на

...
Вселенският патриарх Вартоломей І прие на лична аудиенция председателя на
Коментари Харесай

Пред делегацията на Рашидов: Вартоломей I пожела просперитет на българския народ

Вселенският патриарх Вартоломей І одобри на персонална визита ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Република Турция.

Вселенският патриарх насочи благословия да има мир на Балканите и пожела разцвет на българския народ и страна. Винаги се веселя на посещаване на българска делегация и насочвам молебствия за българския народ, означи Вартоломей І. Честитя ви славното Рождество Христово и ви поисквам плодородна нова година, добави той.

Моля да предадете братския ми привет към негово самодоволство Българския патриарх Неофит и към всички архиереи на Българската православна черква, на всички членове на българския парламент и всички държавници, които работят за България, сподели Вселенският патриарх. Той уточни, че от няколко години България е член на огромното европейско семейство и дружно с Румъния, Гърция и Кипър показва културата на православните страни пред европейските нации.

Вселенският патриарх подари на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов Коран на арабски и гръцки език, а ръководителят на Народното събрание - Евангелие със златен обков.

На срещата в постройката на Вселенската патриаршия в Истанбул участваха ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ „ Български напредък “ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „ Продължаваме промяната “), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „ Възраждане “).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР