Вселенският патриарх Вартоломей е определил действията на Русия и руската

...
Вселенският патриарх Вартоломей е определил действията на Русия и руската
Коментари Харесай

Патриарх Вартоломей: Идеологията на руския свят, прокарвана от Путин и Кирил Гундяев е ерес

Вселенският патриарх Вартоломей е определил дейностите на Русия и съветската православна черква в Украйна като " нацизъм ", оповестява в своя Youtub канал съветският публицист Александър Невзоров.

Това е станало по време на изявление на патриарх Вартоломей от името на международното православие и неговите основни църкви: Александрийската, Антиохийската, Йерусалимската и самата Константинополска черква на Международната конференция по външна политика в Абу Даби.

" По създание Вартоломей е основният православен шеф, православният папа, който в една или друга степен командва и античните църкви, и настроенията и възгледите на милиони хора, по тази причина неговото изявление въобще не може да бъде пренебрегнато от Кремъл и РПЦ ", разяснява Неврозорв.

" Изкривената православна религия (т. е. разкол в църковен смисъл) се трансформира в основа на идеологията на режима на Путин ", споделил още патриархът. 

Според него, постсекуларизмът в синтез с неоимпериализма на Москва, остатъците от руската идеология и параноята на един политически водач е основал противен, кървясъл хибрид, чийто плод е кървавата война в Украйна. До наскоро богословските разногласия и анализът на ересите са били в компетенциите на стеснен кръг професионални богослови.

С експлоадирането обаче на войната през 2022 година, изключително откакто съветската агитация стартира да я трансформира в " свещена ", се оказа, че даже в нашата " просветена " ера ереста може да докара до всеобщи кръвопролития в безразсъден опит да се унищожи най-голямата европейска нация – Украйна.

Вселенският патриарх, представен от dveri.bg, не счита съветското православие за разкол, признавайки неговия " огромен интелектуален, нравствен и живописен принос " към християнската традиция.

Според него разкол е идеологията на " съветския свят ", която се прокарва от патриарх Кирил (Гундяев), Владимир Путин и техните идеологически прислужници, цинично употребяващи " възроденото религиозно възприятие на народа ", което им се коства комфортен политически инструмент.

" Вартоломей постоянно е имал съмнения, че Гундеяев е податлив към цялостно изтрещяване заради своята лакомия и общата си неразвитост.  След като се срещнал с хода на украинската война и гундяевските бисери, Вартоломей определил гундяевските изцепки и общоруските такива като " назицъм в чист тип ", освен това не някакъв похитен нацизъм, а " същински, хитлеровски нацизъм ", написа Невзоров.

" Затова и Вартоломей ясно, блестящо и без сянка от подозрение го съобщи от трибуната на Международната конференция по външна политика в Абу Даби. Неговото изказване идва от името на международното православие и неговите основни църкви: Александрийската, Антиохийската, Йерусалимската и самата Константинополска черква. Това е повече от съществено изказване, което по никакъв метод не може да бъде пренебрегнато ", разяснява журналистът.

Превод: Faktor.bg   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР