Всекидневно в Пловдив ставаме свидетели на хиляди нарушители, окупиращи паркоместа

...
Всекидневно в Пловдив ставаме свидетели на хиляди нарушители, окупиращи паркоместа
Коментари Харесай

Кой е с предимство край Четвъртък пазара? “Контейнери-инвалиди“ или коли със сини стикери

Всекидневно в Пловдив ставаме очевидци на хиляди извършители, окупиращи паркоместа за инвалиди, без да имат нужния стикер удостоверяващ това. Очевидно обаче, под тепетата съществуват и контейнери-инвалиди, които също попречват хората в неравностойно състояние да паркират на „ сините места ”.
Прочетете още
Мястото е паркинга на Четвъртък пазара, а фотосите са изпратени от наш четец с въпроса „ по какъв начин да се употребяват от инвалиди и къде да спрат те? ”

Според указателната табела, на въпросното място би трябвало да има обособени две паркоместа, само че явно институциите са решили, че е по-удачно да има 4 контейнера. Бърза инспекция в гугъл демонстрира, че контейнерите на въпросната улица „ Цоко Каблешков ” номер 5 напълно не са попаднали там инцидентно и несъмнено не са на мястото от през вчерашния ден. Последните фотоси направени от гугъл са от месец септември тази година, което е доказателство, че въпросните контейнери-инвалиди са паркирани на сините места най-малко от 3 месеца.

Отправихме въпроса към Оперативна програма " Чистота " от където ни дадоха отговор, че са осведомени с казуса и въпросът е поставен пред отдел " Екология " на регион " Централен ", които дефинират местоположението на контейнерите. Решението е или да се преместят те, или да се обособят нови паркоместа за инвалиди. Кое, по какъв начин и къде ще бъде преместено ще посочат от общината.

Дали пък тези табели, обозначаващи паркоместа за инвалиди, не се слагат просто тъй като би трябвало да ги има, а дали и по какъв начин ще ги употребяват хора в неравностойно състояние – няма никакво значение и никой не го интересува?

TrafficNews  моли жителите и институциите да подхождат с по-висока обществена ангажираност към хора с увреждания и благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразената гражданска позиция! 

Ако и вие се натъкнете на сходни нередности, може да ни изпращате сигналите си като известие в страницата ни във  или на публицистичната ни поща 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР