Всекидневен тест вместо задължителна самоизолация на служителите в по-широкия обществен

...
Всекидневен тест вместо задължителна самоизолация на служителите в по-широкия обществен
Коментари Харесай

Кипър обсъжда нови противоепидемични мерки

Всекидневен тест вместо наложителна самоизолация на чиновниците в по-широкия публичен бранш, които са близки контакти на инфектирани с Covid-19, разисква държавното управление на Кипър през днешния ден. Здравното министерство предлага да стартира и седмично тестване за ковид на децата в детските градини, оповестява БНР.

Прилагането на мярката „ тест за оставане ”, която бе въведена във всички учебни заведения в Кипър от понеделник, да бъде разширено, като обхване лечебните заведения, полицията и противопожарната работа. Това е предлагането, което здравният министър Михалис Хаджипанделас внася на държавното съвещание през днешния ден, откакто то бе утвърдено от Научния съвещателен комитет.

Новата стратегия планува осъществяването на ежедневен бърз тест в продължение на 6 дни за чиновниците, които са в непосредствен контакт с доказани случаи на ковид. Така те могат да продължат да работят вместо да излизат в наложителната 10-дневна карантина у дома.

Прилагането на мярката ще понижи проблемите поради огромния брой отсъстващи чиновници в съществени публични услуги.

Според епидемиолозите и здравното министерство на Кипър „ пробата за оставане ” е „ ключът “ за връщане към естественото положение на живот.

Експертите оферират също по този начин осъществяването на бърз тест един път седмично за децата под 5-годишна възраст, в детските градини. Той ще е по избор на родителите. Над 1900 инфектирани с коронавирус деца от тази възрастова група са открити за двете последни седмици, от 8 до 21 януари, демонстрират данните на здравното министерство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР