Всекидневен обмен на резултатите от мониторинга в Черно море е

...
Всекидневен обмен на резултатите от мониторинга в Черно море е
Коментари Харесай

България и Румъния ще обменят всекидневно резултатите от мониторинга в Черно море

Всекидневен продан на резултатите от мониторинга в Черно море е бил контрактуван през днешния ден след видеоконферентен диалог сред екоминистърът Юлиян Попов и румънския му сътрудник Мирча Фичет . Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите, уточнявайки, че двамата министри са разискали координираните дейности сред двете страни по отношение на мониторинга на морската околна среда след разрушаването на язовирната стена край Нова Каховка в Украйна.

По време на диалога министрите са разискали данните от осъществяваните непрекъснати наблюдения на територията на България и Румъния. Досегашните проучвания и в двете страни демонстрират, че няма и не се чака утежняване на качеството на водите на Черно море.

Министър Попов и министър Фичет са единомислещи, че не следва да се позволява опция за операция на информацията измежду обществеността. Двамата ще се срещнат на 20 юни в Люксембург по време на Съвета по околна среда, където ще обсъдят и други въпроси от съвместен интерес.

Припомняме, че беше опустошен на 6 юни. Впоследствие големи маси вода се изляха от водохранилището и наводниха голям брой селища, в това число районната столица Херсон. Има починали и десетки потърпевши.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР