Всеки знае от детството колко е важно редовно да си

...
Всеки знае от детството колко е важно редовно да си
Коментари Харесай

Докоснете ли тези 10 неща - измийте ръцете си моментално!

Всеки знае от детството какъв брой е значимо постоянно да си миете ръцете. Измивайки ръцете си, ние ограничаваме разпространяването на вируси, бактерии и микроби. Разбира се, невероятно е постоянно да поддържате ръцете си чисти, само че несъмнено би трябвало да ги миете след допиране на идващите 10 предмета.
1. Пари
Можете да си платите покупките с банкова карта, само че от време на време ви трябват пари в брой. След това не пропускайте да си измиете ръцете допустимо най-скоро, защото има хиляди микроорганизми върху парите. Нямате визия какъв брой микроби се крият в портфейла ви.
2. Парапети и дръжки
Не забравяйте да си измиете ръцете след пътешестване в градския превоз, където доста хора допират едни и същи повърхности: парапети, дръжки, бутони.
3. Меню в ресторанта
 Американските здравни управляващи: Подсушавайте ръцете си след измиване Американските здравни управляващи: Подсушавайте ръцете си след измиване
Американският Център за надзор и профилактика на болесттите актуализира управлението си за миене на ръце, като включиха и видеомат...
Ресторантите са обичаните места на микробите и множеството от тях са по менюто. Менюто е било в ръцете на доста хора. Не можете да не го докосвате, само че миенето на ръцете е наложително.
4. Почти всичко в кабинета на лекаря
Поради непрекъснатия поток от заболели, множеството неща в лекарския кабинет съдържат доста микроби, изключително дръжката на вратата, столовете в чакалнята, бутоните на асансьора. Ето за какво, след посещаване на здравно заведение, наложително мийте добре ръцете си.
5. Обществени писалки
Понякога би трябвало да попълните или подпишете някои документи, а за това би трябвало да вземете назаем писалка. След като я употребявате, незабавно вървете на чешмата. По публичната писалка има 10 пъти повече бактерии от тоалетната седалка. Но доста хора обичат да гризат върха на писалката.
 Кои заболявания може да ни донесат немитите ръце Кои заболявания може да ни донесат немитите ръце
Стоматит, ротавирус, морбили, дизентерия, краста – това са единствено дребна част от заболяванията, които могат да доближат организма, в случай че...
6. Всякакви животни
Не всеки си мие ръцете откакто си играе с животни, макар че би си трябвало, тъй като животните могат да носят разнообразни заболявания. И защото домашните любимци нормално се смятат за членове на фамилията, измиването на ръцете от време на време се пропуща. Но измиването на ръцете след допиране на каквото и да е животно, както вашето, по този начин и на другите, е безусловно належащо.
7. Сензорни екрани
Важно е да измиете ръцете си след допиране на екрана на телефона, таблета, екраните на банкоматите и други
8. Дъски за рязане и кухненски гъби
 Как да си миеш ръцете, когато те е шубе от ковид - 30 стъпки за под паника напреднали Как да си миеш ръцете, когато те е шубе от ковид - 30 стъпки за под паника напреднали
Просто е.  1. Ако си в офис, отиди до тоалетните и виж дали има някой, който към този момент си мие ръцете вътре. 2. Ако има - излез и го и...
Кухнята е микробна среда. Микробите се намират освен в суровата храна, която носите от магазина, само че и в дъските за рязане, кухненските кърпи и гъбите да вземем за пример. До 326 разнообразни типа бактерии живеят върху употребявани кухненски гъби, откри едно изследване. Не забравяйте да изхвърлите старите гъби (за предпочитане да ги подменяте един път седмично) и постоянно да измивате ръцете си, преди да приготвите храна и след обработката на суровото месо.
9. Дозатори за течен сапун
Помпите за сапун също са цялостни с бактерии. Когато натиснете помпата, микробите, които се надявате да измиете, може да попаднат в самия дозатор. Тоест контейнерите за сапун за многократна приложимост могат да ви дарят с още повече бактерии, в сравнение с да залепвате ръцете си в тоалетната.
10. Летищата
Най-големите места за размножаване на микроби са електронните павилиони на летищата и спирките на публичния превоз. Това важи и за смарт телефоните, изключително откакто можем да ги споделим с други хора.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР