Всеки знае, че липсата на достатъчно сън, може да е

...
Всеки знае, че липсата на достатъчно сън, може да е
Коментари Харесай

Какво се случва, ако спим повече от необходимото?

Всеки знае, че неналичието на задоволително сън, може да е много нездравословна. Учените са открили, че в случай че спим по-малко от 6 часа на нощ, нанасяме съществени вреди на мозъка си и си докарваме спомагателни килограми. Установено е, че 17 часа без сън, водят до промени в държанието, сходни на тези от алкохола.

Преспиването повече от 10 часа на денонощие води до съществени последици за мозъка, тялото, настроението и цялостното ни държание. Прекарването на повече от 10 часа в леглото изтощава физически и умствено, води до липса на централизация и неприятно показване в ежедневните ни задания и работа.

Много сън може да докара и до меланхолия

Прекомерното спане оказва въздействие и на настроението ни. Причината – поради множеството сън равнището на хормона серотонин, именуван “хормон на щастието”, трансформира равнищата си и това може да ни докара меланхолия.

Важно е да се ляга почти едновременно и да се спи сред 7 и 8 часа. А в случай че предходната нощ не сте спали задоволително, не се опитвайте да компенсирате с дълго спане на идната нощ. Не забравяйте да пускате и пресен въздух в дома си, да се движите повече и да се храните леко вечер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР