Всеки здравноосигурен гражданин има право и на онлайн избор на

...
Всеки здравноосигурен гражданин има право и на онлайн избор на
Коментари Харесай

До края на годината можем да сменим личния си лекар

Всеки здравноосигурен жител има право и на онлайн избор на персонален доктор. Това оповестиха за „ Фокус “ от пресцентъра на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) във Варна.
В оставащите дни до края на годината всяко здравноосигурено лице може по избор да смени персоналния си доктор.
През месеците юни и декември промяната на общопрактикуващия доктор се прави по опростена и бърза процедура, припомниха от институцията. Онлайн изборът може да се прави персонално от здравноосигурения или от неговия родител или аставник.
За задачата искащите би трябвало да влязат в интернет страницата на Националната здравноосигурителна каса и от персоналното си електронно здравно досие да отворят меню „ Избор на персонален доктор “, откъдето да осъществят избора си на общопрактикуващ доктор посредством регистрационната форма за избор. Тя би трябвало да се подпише с електронен автограф.
Всеки здравноосигурен жител, който няма определен персонален доктор, може да направи първичен избор когато и да е на годината. За задачата би трябвало да се попълни Регистрационна форма за първичен избор на общопрактикуващ доктор, допълниха от Районната здравноосигурителна каса във Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР