Всеки вирус, който съдържа РНК, мутира. Това заяви в ефира

...
Всеки вирус, който съдържа РНК, мутира. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Не очаквам втори пик на COVID-19 в такъв мащаб

Всеки вирус, който съдържа РНК, мутира. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV вирусологът проф. Радка Аргирова по тематиката с развиването на коронавирусната зараза у нас и по света.
По думите на проф. Аргирова целият въпрос е в каква посока ще бъдат разновидностите на COVID-19. Имаме сходни образци освен с други вируси, само че и с други коронавируси. Описани са много разновидности към този момент, към този момент не може да се каже. Обнадеждава ме, че относително късият интервал на разновидностите на COVID-19, ще докара до понижаване на неговия интензитет, означи проф. Аргирова.
Според нея постоянно ще има хора, които ще бъдат наранени, само че когато вирусът минава през доста хора, неговият интензитет се понижава. Проф. Аргирова разяснява, че вижда развиването на болестта в дребни местни епидемии отсега нататък. Според специалиста при започване на епидемията е било значимо да се обхване задоволително огромен брой хора, които да бъдат изследвани.
Професорът предложи по-масовото търсене на антитела. Аз персонално не чакам втори пик на вируса в подобен мащаб, а по-скоро местни дребни епидемии, посочи още проф. Аргирова. Според нея разпускането на ограниченията не би трябвало по никакъв метод да ни прави безотговорни, а най-важна остава персоналната хигиена.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР