Всеки успешен бизнес лидер има здравословно самочувствие и висока увереност

...
Всеки успешен бизнес лидер има здравословно самочувствие и висока увереност
Коментари Харесай

Повярвайте в себе си!

Всеки сполучлив бизнес водач има здравословно самочувствие и висока убеденост в личните си качества.

Някои мислят, че самочувствието и арогантността са двете лица на една монета, до момента в който други гледат на решителните хора като на самонадеяни простаци, които поемат недомислени опасности, само че едно нещо е несъмнено - увереността е предвестител на триумфа.

Подобно на множеството неща в живота обаче  тя е непостоянна, на моменти я имате, а на моменти - не. Никой естествен човек не може да бъде на 100% сигурен в себе си когато и да е.

Наскоро нашият екип в Movemedical трябваше да преструктурира цялостната си идея и метод на работа. Както множеството стартъпи, ние прекосяваме през сложен интервал на акомодация. Работим крепко, с цел да развием нови умения и да придобием познания, които преди не сме имали. Въпреки че имаме опит, гений и огромни благоприятни условия, нужните за новата работа умения не са част от нашия боеприпас.

В началото не вярвахме, че ще можем да се оправим, и това възприятие значително беше подсилвано от нашите слаби бизнес резултати. Това стартира да въздейства отрицателно на нашето показване. Пропуснахме няколко крайни периода и провалихме няколко представяния на значими артикули.

След деликатен размисъл и разбор на обстановката, осъзнахме, че има шест дейности, които могат да подобрят нашата убеденост и затова да ни оказват помощ да подобрим показване си. Ето ги и тях:

1. Повишете компетентността си

Това е несъмнено най-важният фактор за създаване на убеденост и самочувствие. Когато имате нужните познания, с цел да прогнозирате позитивен резултат, още преди да сте почнали работа, всички безпокойства и страхове изчезват незабавно. Работете интензивно и безкрайно, с цел да станете по-умели в ежедневната си работа.

Ако работите в бранша на продажбите, научете се да вършиме въздействащи презентации. Ако работите в ИТ бранша, научете нови езици за програмиране, в случай че сте текстописец, научете се да пишете по-изразително.

Законът на Парето, прочут още като „ правилото 80-20 “, важи в цялостна мощ и тук. Около 80% от вашите резултати идват от 20% от вашите старания, което значи, че би трябвало да откриете тези 20% да придобиете уменията, които способстват за тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР