Всеки трети е препоръчал на познати да се откажат от

...
Всеки трети е препоръчал на познати да се откажат от
Коментари Харесай

Всеки трети препоръчва на познати да се откажат от бранд, който не реагира адекватно на пандемията

Всеки трети е предложил на познати да се откажат от артикул или услуга на бранд, който не реагира уместно в изискванията на пандемията от COVID-19. Това демонстрират резултатите от изключително издание на световното изследване на доверието Edelman Trust Barometer, извършено в края на март 2020 година в 12 страни. Над 70% от потребителите са безапелационни, че компании, които сега слагат облагите пред хората, ще изгубят тяхното доверие вечно. В същото време 37% са почнали да употребяват нови марки, привлечени от метода им на деяние при разпространяването на вируса.

„ Светът е в рецесия, която засегна всички нас и промени фрапантно живота ни. От това по какъв начин марките реагират в тази обстановка зависи дали ще засилят или ще изгубят връзката си с потребителите. Проучването демонстрира, че упованията към тях са извънредно високи. От една страна, те следва да са виновни работодатели и източник на непоклатимост в стопанската система като защитят здравето и приходите на своите чиновници и снабдители. От друга страна, марките би трябвало да употребяват своите запаси и креативност, с цел да носят позитивна смяна за клиентите си и обществото като цяло. В момента от тях се чака да слагат фокус върху решаването на проблемите, които хората срещат през днешния ден, а не върху продажбите. В връзките си следва да показват съпричастност и да дават обстоятелства, като по едно и също време осведомят и внасят успокоение “, разяснява Илияна Александрова, шеф на ПР организация AMI Communications, която е представител на Edelman за България.

Повече от половината консуматори сега не обръщат внимание на нови артикули, в случай че те не им оказват помощ да се оправят с провокациите, свързани с пандемията. Близо 90% считат, че марките би трябвало да се преориентират към оферти, които оказват помощ в актуалната обстановка. Широко публикувано е мнението, че е уместно да оферират артикули и услуги гратис или на по-ниски цени на здравни служащи, хора от рисковите групи и тези, чиято работа е била наранена от рецесията. От марките се чака също да оказват помощ на потребителите да останат свързани. Според 84% те могат да употребяват каналите си в обществените медии, с цел да основават чувство за общественост.

В момента хората желаят да получават решения на своите проблеми и потребна информация. Важно за тях е да знаят по какъв начин фирмите пазят своите чиновници и клиенти, има ли промени в оперативната им активност и по какъв начин могат да стигнат до техните артикули и услуги. Според множеството интервюирани (86%) е подходящо марките да приказват за артикули по метод, който демонстрира, че регистрират рецесията и отражението й върху живота на всеки. Близо 60% считат, че те би трябвало да се въздържат от реклами с комичен или лекомислен звук, а 42% предлагат да се заобикалят реклами, със подиуми, които несъответстват на днешната действителност като например огромни групи хора, които употребяват даден артикул и се забавляват.

За изследването

Edelman Trust Barometer е световно изследване на доверието, което се организира от изследователската компания Edelman Intelligence. Извънредното издание, отдадено на COVID-19 и марките е направено в интервала 23-26 Март 2020 година измежду 12 000 респонденти от Бразилия, Англия, Германия, Индия, Италия, Канада, Китай, Съединените щати, Франция, ЮАР, Южна Корея и Япония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР