Всеки трети човек изпитва болка от време на време, така

...
Всеки трети човек изпитва болка от време на време, така
Коментари Харесай

Каква е разликата между ибупрофен и парацетамол

Всеки трети човек изпитва болежка понякога, тъй че не е изненадващо, че обезболяващите без рецепта, съдържащи парацетамол и ибупрофен, са съществена част от шкафовете с медикаменти в множеството домове. Но каква тъкмо е разликата сред двете медикаменти и дали едното е по-ефективно от другото?
Дали ще изберете парацетамол или ибупрофен нормално зависи от типа и повода за болката, вашата здравна история и други медикаменти, които приемате регулярно. Вашият персонален доктор или фармацевт ще може да предложи най-подходящата алтернатива въз основа на вашите потребности все още. Например, в случай че имате открити рани, отичане и сте предразположени към алергии, обезболяващите на основата на ибупрофен може би са по-подходящ вид поради неговите противовъзпалителни изгоди.
 Лекар уточни сериозна опасност от известно лекарство Лекар уточни сериозна опасност от известно лекарство
Водещият доктор на московска болница № 71 и ефирен водещ Александър Мясников предизвести за сериозна опасност, която крие популярнот...
И по този начин, каква е разликата сред двете? Парацетамол и ибупрофен са разнообразни класове болкоуспокояващи и се метаболизират в разнообразни органи в тялото.
Парацетамолът работи сходно на ибупрофен, блокирайки производството на простагландини и COX ензими в организма - химикали, които предизвикват болката, възпалението и температурата. Въпреки това, за разлика от ибупрофен, който се метаболизира главно в бъбреците, парацетамолът се преработва в черния дроб.
Друга разлика е, че ибупрофенът е систематизиран като нестероидно противовъзпалително лекарство и може да бъде набавен в по-големи дози само посредством рецепта.
Важно е да запомните, че както парацетамолът, по този начин и ибупрофенът ще обезпечат единствено краткосрочно облекчение на болката, по тази причина предлагаме да се консултирате с персоналния си доктор, в случай че болката продължава.
 Защо медикаментите не се пият с течност, друга от вода Защо медикаментите не се пият с течност, друга от вода
Почти всеки от нас, понякога, приема медикаменти. И постоянно посягайки към следващото хапче, даже не се замисляме с каква течност го...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР