Всеки стопанин на куче се вълнува от въпроса колко дълго

...
Всеки стопанин на куче се вълнува от въпроса колко дълго
Коментари Харесай

По-дълго ли живеят послушните кучета?

Всеки собственик на куче се вълнува от въпроса какъв брой дълго неговият домакински любим ще остане в фамилията, т.е. каква е предстоящата дълготрайност на живота на обособените породи кучета. Изследванията по този въпрос са многочислени и той е решен от дълго време.

На всички евентуални стопани е известно, че огромните породи кучета имат доста по-кратък живот. Те страдат от редица болести, които мощно съкратяват живота. Много от тях са наследствени и мъчно се поддават на надзор.

Това са най-много заболявания, свързани с двигателния уред, който при кучетата има решаващо значение за продължителността на живота. Те страдат и от нелечими болести, измежду които ракови, на значими вътрешни органи и други.

Изследванията са открили също, че метаболизмът има значима роля в продължителността на живот на кучетата. Бавният метаболизъм значи по-дълъг живо. Тази взаимозависимост се следи и при други типове. При приматите важи същото предписание - по-бавният метаболизъм подхожда на по-бавен ритъм на живота.

В същото време ниската активност на напредък, възпроизводство и стареене подхожда и на разхода на сила. Еволюционните процеси са намалили темпа на обмяната дружно с увеличение продължителността на живота. Следователно породите с муден метаболизъм са по-дълголетни. Такива са колитата, които живеят по-дълго от дейните добермани да вземем за пример.

 послушни кучета

Американско изследване е потърсило връзка сред продължителността на живот и нрава на кучетата. Изводите са, че послушните и отзивчиви кучета, които са по-склонни да извършват заповедите на стопаните, живеят по-дълго от неподдаващите се на образование.

Тези проучвания са направени посредством съдействието на застрахователни компании, предлагащи застраховки за кучета, които са дали данни, с които разполагат. Според тези разбори най-дълго живеят немските овчарки, следвани от пуделите и породата бишон фризе. Тези породи в това време се считат за най-послушни и лесни за дресировка.

На другия полюс са породи като шпиц, които са доста капризни и пинчерите, които са известни със мощно невротичния си манталитет. В огромен % от случаите те не доближават до по-сериозна възраст. Причината е лесна за схващане - стресът въздейства толкоз отрицателно на кучетата, колкото и на хората.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР