Всеки стопанин на домашна котка се стреми да създаде най-добри

...
Всеки стопанин на домашна котка се стреми да създаде най-добри
Коментари Харесай

Как да направим градината безопасна за домашната котка

Всеки собственик на домашна котка се стреми да сътвори най-хубави витални условия за своя бухнал мъркащ другар. Ако сте фен на котките и притежавате градина, сигурно знаете какъв брой е значимо да осигурите безвредна и сигурна среда за домашния си любим от котешкото царство.

Освен това на всеки собственик на подобен домакински питомец е известно, че даже и най-домашните и спокойни котки могат да бъдат изкушени да избягат на открито, излагайки се на разнообразни опасности.

Затова е добре да има налична информация за разнообразни потребни препоръки по какъв начин да попречите на котката си да избяга от градината, като гарантирате, че домашният питомец ще остане в сигурност и предпазен когато и да е.

Нужни са дребни инвестиции в сигурността, както и изобретателни хрумвания, съобразени с характерността на веки котак. Все отново главните помощни средства са универсални за всички писани.

Чесало за котка в градината

Стълбът за драскане е потребен инструмент, с цел да предпазите котката си от бягство от градината. Освен че точи ноктите си, това оказва помощ на котката да тренира и да релаксира. Чесалото е превъзходен вид да забавлявате вашия четириног другар и да го отвлечете от желанието за бягство.

Мрежа срещу бягство на котка в градината

 Домашната котка

Защитната мрежа е съвършен избор за сигурност в домашната градина, където котката може да играе, без риска да избяга. Препоръчва се ограда с височина най-малко 2 метра, с цел да се избегнат проблеми. Можете да закупите тези мрежи онлайн бързо и елементарно.

Напълнете градината с играчки

За да предотвратите котешкия стрес и бягството от градината, е значимо непрекъснато да се обезпечава стимулация и играчки в задния двор. Смяната на играчките всяка седмица може да помогне за попречване на скуката и да поддържа котката щастлива и удовлетворена.

Заграждение за котки в градината

Една допустима алтернатива котката да се любува на градината, без да избяга, е да се конфигурира catio, което може да бъде сложено отвън верандата, зад прозореца или вратата. Има порти за котки с микрочипове, които разрешават по-голям надзор върху достъпа на котката до catio. Загражденията за котки могат да бъдат задоволително огромни, с цел да могат хората да ги употребяват комфортно.

Вижте още препоръки за обезопасяване на градината ви за новата котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР