Всеки собственик на куче иска най-доброто за своя четириног приятел

...
Всеки собственик на куче иска най-доброто за своя четириног приятел
Коментари Харесай

Колко често се храни куче?

Всеки притежател на куче желае най-хубавото за своя четириног другар по тази причина и се старае да поставя нужните грижи за него. Правилното хранене на кучето едно от най-важните неща, нужни за поддържането на неговия здравословен живот.

Голяма част от притежателите на кучета под верен метод на хранене схващат избора на подобаваща кучешка храна. Но те изобщо не се замислят, че тук се крие още нещо. За да храним вярно животното си, не е задоволително просто да му даваме храната, от която се нуждае, а би трябвало да сме наясно и с честотата на хранене на кучето.

Но какъв брой постоянно се храни кучето? В другите интервали от живота си кучетата се нуждаят от друго количество храна. През първите месеци от живота си кученцата се хранят от кърмата на майка си, само че след третата им седмица последователно могат да бъдат захранвани и с друга храна. За по-нататъшното им здравословно развиване е належащо зареждането на кученцето да бъде с храни, богати на витамини, минерали и белтъчини. До втория месец кученцето би трябвало да хапва по 5-6 пъти дневно.

От втория до четвъртия месец кученцето би трябвало да се храни по 4-5 пъти дневно. След четвъртия месец до навършването на една година кучето се храни по 3-4 пъти дневно.

След навършването на годинка кучетата към този момент се считат за възрастни по тази причина и броят на храненията им се понижава на 2 - заран и вечер, само че това не значи, че количеството на храната също се понижава, а в противен случай. Просто дневната дажба, нужна на кучето ви, се разпределя единствено сред двете хранения.

В по-горещите дни, изключително през лятото, огромна част от кучетата отхвърлят да ядат, само че това не трябва да ви стряска. Обикновено повода са високите температури. В такива дни може да храните кучето си по един път дневно като не му давате цялата дневна дажба, тъй като то надали ще я изяде.

След навършването на 10 години кучетата би трябвало да се хранят по 2-3 пъти дневно. Разбира се, не е наложително всякога да изяждат цялото количество храна, което сте им дали. След десетата си годишнина кучетата са доста възрастни и е изцяло допустимо не всеки път да имат добър вкус. Безапетитието при кучетата не трябва да ви стряска. Но въпреки всичко, в случай че то се трансформира в наклонност при вашето възрастно куче, обърнете се към ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР