Всеки шофьор, който поне веднъж в живота си купува нови

...
Всеки шофьор, който поне веднъж в живота си купува нови
Коментари Харесай

Какво означават цветните ивици и точки върху автомобилните гуми?

Всеки водач, който най-малко един път в живота си купува нови гуми, би трябвало да е обърнал внимание на любопитния факт, че по повърхността на гумата има странни многоцветни линии. В взаимозависимост от марката гуми може да има друг брой от тях, освен това линиите на другите гуми могат да се разграничават в набор от цветове. Какво е предназначението на тези цветни ленти, описват от AutoMedia.

Многоцветни линии, нанесени върху гумите в региона на протектора - или върху самия протектор, или вътре в каналите на гумата е неразделна част на " гумената “ маркировка. Днес автомобилните гуми се маркират с набор от три обозначения. И по този начин, първият метод за маркиране са към този момент упоменатите многоцветни линии на протектора. Те се ползват фабрично, откакто гумата се оформи финално, като това става благодарение на специфична машина. Тези ленти са доста значими за складовите служащи както в самия цех, по този начин и в комерсиалните обекти. С тези ленти може бързо да се разпознават едни и същи гуми от същия комплект.

Вторият метод за маркиране на гуми е да нарисувате число, оградено в кръг, квадрат, ромб и други Най-често такава маркировка се обрисува с бял кант и се нанася върху страничната повърхнина на гумата. Това е печатът на отдела за механически надзор (ОТК). С други думи, знак за надзор на качеството. Конкретна цифра е кодът на чиновник, който дава отговор за освобождението на избрана група артикули. В този случай е допустимо да се разпознава самоличността на лицето, което е одобрило гумата.

Третият значим детайл от маркировката на гумите са кръгли точки (петна) с диаметър 5-10 mm. Най-често те се нанасят върху външната странична повърхнина на гумата. Петната могат да бъдат червени, зелени, жълти, бели и доста други цветове. Това е друга фабрична маркировка, която не съставлява никаква стойност за елементарния консуматор. 

Различните цветни точки демонстрират вида гума. Освен това всеки производител има собствен личен набор от цветови кодове. Такива точки демонстрират и най-тежката част от гумата. Когато колите са преди малко съединени и " обути " за първи път, се предлага мястото с точката да се съпостави с вентила на колелото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР