Всеки се явява на избори с мисълта, че ще спечели.

...
Всеки се явява на избори с мисълта, че ще спечели.
Коментари Харесай

Главчев: Генерал по принцип може да бъде и интелектуалец, но не в нашия случай

" Всеки се явява на избори с мисълта, че ще завоюва. Не мисля, че проф. Герджиков ще отпадне за балотажа, мисля, че ще завоюва изборите ", съобщи Димитър Главчев от ГЕРБ в студиото на " Денят ON AIR ".

Партията му се надява Герджиков да бъде определен като противовес на Румен Радев.

" Генерал по принцип може да бъде и интелектуалец, само че не в нашия случай. Ние търсихме фигура, която да сплотява, а не да разделя. Досегашният президент не може да се назова, че въплъщава единството ", акцентира Главчев.

Според него изявлението на проф. Герджиков, че няма нищо общо с ГЕРБ е било неверно разтълкувано.

" Аз го приписвам на неналичието на политически опит. Човек постоянно може да изпусне дума, която да се изтълкува по метод, който не е верен. Той добре акцентира, че разчита на поддръжката на ГЕРБ. Такива хора приказват и по-открито, само че не го е споделил в смисъла, в който се разтълкува - че го е позор от ГЕРБ ", посочи някогашният народен представител от ГЕРБ.

Той акцентира, че на тези избори доста неща ще се случат за първи път - каквото е и издигането на претендент за президент на Движение за права и свободи.

" Когато претендент за президент е ръководителят на партията, никой не може да допусна дали ще има балотаж. Всеки отива на избори, с цел да завоюва и да дръпне гласове за парламентарния избор ", съобщи Главчев пред Bulgaria ON AIR..

И акцентира, че от ГЕРБ в никакъв случай не са се коалирали с Движение за права и свободи.

" Ние с Движение за права и свободи в никакъв случай не сме управлявали дружно, има такива легенди, само че аз не съм участвал нито на диалози, нито на съглашателства. В Народно събрание сме имали тематики, по които те са дали своят вот в наша поддръжка, като запазването на плоския налог. Има тематики, по които имаме общи визии, не смо с Движение за права и свободи, само че и с Българска социалистическа партия, това е обикновено ", посочи ексдепутатът.

Той беше безапелационен, че още е рано да се приказва с кого ГЕРБ биха се коалирали в идващото Народно събрание.

" Ако някой желае да изчегърта корумпираните, ние сме " за ". За правосъдната промяна си коства да работим дружно, всички са " за " правосъдна промяна. Но тя не се показва в това основният прокурор да не се споделя Иван Гешев. За отстраняването на който и да било основен прокурор би трябвало да се промени Конституцията, а надали ще се събере нужното болшинство от 2/3 от депутатите. Те нормално болшинство не съумяха да съберат ", разяснява Главчев.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР