Всеки РС геймър по една или друга причина се е

...
Всеки РС геймър по една или друга причина се е
Коментари Харесай

Steam – съвети и трикове за начинаещи и напреднали геймъри

Всеки районен съд геймър по една или друга причина се е сблъсквал с платформата за цифрова дистрибуция на Valve, Steam. Всъщност, много мъчно е да я избегнеш, в случай че искаш да се възползваш от колосалната сбирка от игри налични за районен съд. Но Steam не е просто мястото, от което взимаш десетина игри на незаконно ниски цени към всяка сезонна ликвидация (и по-късно множеството даже не пускаш, а не престават да се натрупат в великански каталог). Steam клиента е цялостен с функционалности и варианти, които ще ви оказват помощ по доста и разнообразни способи. Нека разгледаме някои от тях...





Прочетете още: Топ 5 най-високоплатените електронни спортове

Местене на игри сред разнообразни сторидж разновидности
Ако сте създали ъпгрейд към SSD, евентуално бързо ще желаете да прехвърлите сбирката си. Преди време това ставаше много постепенно и мъчно, само че от Steam прибавиха нова функционалност, която се показва в следното...

1. От горния ляв ъгъл на Steam клиента изберете Settings.
2. Кликнете на Downloads.
3. След това Steam Library Folders.
4. Add Library Folder
5. А в този момент изберете желания сторидж вид (новият SSD, за пример) от падащото меню и изберете Add Folder.

Трябва да следвате тези стъпки единствено първия път когато настройвате новото устройство, оттова насетне можете да местите игрите сред двете библиотеки по следния метод:

1. Десен клик на играта, която желаете да преместите.
2. Изберете Properties.
3. След това Local Files.
4. Селектирайте Move Install Folder.
5. А в този момент изберете новата папка.
6. Завършете с Move Folder.

Steam ще се погрижи за пренасочването оттук нататък.

Прехвърляне на към този момент конфигурирана игра от един компютър на различен
Разполагате с машина наоколо, която към този момент има конфигурирана мечтаната от вас игра? Не се тормозете, задоволително елементарно е да преместите инсталационната директория върху персоналното районен съд и то без да чакате да се смъкват гигабайти.

И по този начин, на машината с към този момент конфигурираната игра...

1. Копирайте инсталационната директория на играта от C:Program Files (x86)Steamsteamappscommon, само че може и да е в друга папка, в случай че сте трансформирали заложения инсталационен път.
2. Сега пейст на гейм директорията върху флашка (портативен HDD или SSD).

Вече работим върху РС-то, на което желаеме да пуснем играта:

1. Уверете се, че Steam клиента не работи и е изключен изцяло.
2. Включете флашката с играта.
3. Копирайте инсталационната папка на играта.
4. Отидете до Common досието в Steam или друга Steam Library папка.
5. Пейст на инсталационната директория в определената папка.
6. Сега отворете Steam и изберете играта, която желаете да инсталирате (ще би трябвало да сте я закупили, с цел да се появи в библиотеката)
7. Кликнете Install и изберете директорията, в която пейстнахте инсталационната директория доскоро.

Steam ще разпознае файловете, които се изискват, с цел да играете мечтаната игра и ще прекъсне инсталационния развой. Ако не са се появили ъпдейти, които да се смъкват и конфигурират, към този момент би трябвало да сте подготвени да играете.

Възможно е също по този начин да извършите бекъп файл на определената игра и по-късно да възстановите този файл на стремежи компютър, само че считаме гореспоменатия способ за надалеч по-бърз.

Масова апаратура
Да чакате всяка игра да се конфигурира самостоятелно, в случай, че имате още няколко в листата, които би трябвало да се конфигурират, е за дилетанти. Steam предлага алтернатива за всеобщо инсталиране, която можете да употребявате вечер и на сутринта към този момент да е осъществена.

1. Задръжте CTRL и изберете всички игри, които желаете да инсталирате.
2. Десен клик на една от определените игри и кликнете Install.
3. Ще се появи попъп за инсталирането на голям брой игри по едно и също време и тук само би трябвало да изберете инсталационната папка.

Регулиране на Интернет скоростите и настройките
Steam има навика да е неустойчив понякога, що се отнася до интернет, скорости, лаг и впрочем. За задачата има няколко неща, които могат да се създадат:

1. В главните настройки на Steam клиента, изберете Downloads.

2. Оттук можете да ограничавате и пренасочвате трафик, да зададете по кое време да се смъкват и конфигурират ъпдейти и впрочем.

Ин-гейм FPS
Съществуват тонове приложения и плъг-ин-и за разнообразни измервания и статистики свързани с районен съд гейминга. Afterburner е превъзходен когато става въпрос за изчерпателен разбор и овърклок, само че Fraps и сходни стратегии са идеални за записване на видео, снимане на скрийншоти, бенчмаркове и така нататък Разбира се, в случай че желаете нещо напълно леко и елементарно за прилагане, което просто да демонстрира по какъв начин се оправя машината ви с дадена игра, можете да употребявате вграденият FPS на Steam:

1. В главните настройки на Steam клиента, изберете In-Game.

2. При in-game FPS counter, задайте в кой ъгъл на екрана да се изписва.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР