Всеки родител е минал поне веднъж през живота си през

...
Всеки родител е минал поне веднъж през живота си през
Коментари Харесай

Как да се предпазите от глисти?

Всеки родител е минал най-малко един път през живота си през ужаса, наименуван глисти. Постоянно напомняте на наслeдниците си да си мият ръцете и да не се хранят с нечистотии и все пак детето се снабдява с тези неприятни чревни червеи. Защо се получава това? Глистите се хранят със захар - т.е колкото повече сладкиши позволявате, толкоз по-гостоприемна е тази среда за тях. Особено дребните деца могат да се заразят за негативно време.
Прародител на глистите е открит в организма на маймуните. В пещера с остатъци от преди 10 000 години са окрити така наречен пинчервеи - отдалечен роственик на познатия в днешно време глист. Тези неприятни врадители съумяват необикновено бързо да се приспособяват и са много упорити при лекуване. Особено в началното учебно заведение болестта доближава до 50% при учениците. Червеите са бели и с дължина до 13 милиметъра при женските екземпляри. Мъжките екземпляри за с по-малки размери, съвсем на половина. Най-предпочитаните гостоприемници са деца сред 4 и 11 години. По-рядко се следят възрастни пациенти с глисти, написа Science Alert. Повторното заразяване минава през ноктите и ръцете и по тази причина при първи признаци на заболяването, неотложно потърсете лекарска помощ. Колкото по-бързо бъде приложено лекуване, толкоз по-успешно ще е то.
Основните правила, които би трябвало да бъдат спазвани, са постоянно и усърдно миене на ръцете, сменяне на персоналното и спално долни дрехи, пране на висока температура и наложително гладене.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР