Всеки родител е изпитал усещането вече да не знаеш как

...
Всеки родител е изпитал усещането вече да не знаеш как
Коментари Харесай

Идеи за детски занимания без пари

Всеки родител е изпитал чувството към този момент да не знаеш по какъв начин да забавляваш детето. Едно или по-голяма група, зиме или лете, на празник или в някой отегчителен ден - скоро всичко им омръзва, пренаситени са от игри с играчки, а не желаеме да прибягваме всякога до тв приемника или играта на таблета. Тези хрумвания са елементарни, без пари и лишава малко време подготовка. Подготовка, в която могат умерено да оказват помощ и те. Сигурна съм, че можете да добавите ваш учебен детайл съгласно възрастта на детето и да превърнете занимателната игра в потребно и разрастващо занятие:

От кутия за обувки:

Целене с топчета - Ако сте запазили от детските си топчета, отлично! Тази концепция може да ги върне назад в играта. Направете с ножица или макетно ножче отвори и дано целенето стартира!



Къща за кукли - Трябват ви една, две или повече кутии, които да разположите все едно сте архитекти. След това опциите са безгранични.



Мини джаги - С щипки, кутия и сламки и малко боичка да разделите двата тима можете да извършите мини вид на обичаната и на момчета, и на девойки игра.



С цветно тиксо или изолирабанд

Уцели центъра - Направете с тиксо няколко концетрично кръга и с топче или дребна топка задачата е да попаднат в центъра. А може и както в дартса да разделите кръговете по точки и да броите резулата.



Дама на пода - Оформете с тиксото цифрите на дамата и всички можете да се включите.



Пътеки от тиксо - Опънете пътеки в разнородни линии и криви и могат децата да карат количките по тях, да пробват равновесието си, като вървят, без да се отклоняват, или да движат филцов помпон или друго топче, да вземем за пример като го насочват със сламка.



От ролката на тоалетната хартия

Котенца, бухалчета, пеперуди - Преимуществото на тези ролки е, че стоят изправени и те могат да послужат за тялото на което и да е животно, страшилище или Батман. За пеперуда или Батман би трябвало откъм гърба единствено да залепите криле.



Коли или цяло влакче - Ще ви трябват и капачки от шишета минерална вода за гуми. От там нататък всяко момче, че и момиче може да конструира единствено колата на фантазиите си.



Миниатюрни къщички за дребни играчки - Само би трябвало да изрежете малка врата или прозорчета и да оформите покрив от конусовидно сгъната цветна хартия. Така играчките от киндер яйца или другите дреболии ще имат къде да нощуват.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР