Всеки последващ локдаун се оказва импулс за търсене не само

...
Всеки последващ локдаун се оказва импулс за търсене не само
Коментари Харесай

Нова тенденция на имотния пазар

Всеки следващ локдаун се оказва подтик за търсене освен на къщи, само че и на имоти в прилежащи на огромните градове села. Колкото по-близо до града и с комфортна инфраструктура се намира даденото обитаемо място, толкоз по-бързо се разпродават парцелите. Все повече клиенти избират да не бъдат подвластни от следващото затваряне на страната, придобивайки парцел на село. Един от методите е придобиване на общински имот. Този вид парцели обаче е на привършване, най-малко в област Пловдив

Заради пандемията от ковид огромна част от парцелите в най-близката до Пловдив община - Марица, бяха изкупени, а администрацията не разполага със свободни общински имоти. За да смогне на търсенето, от локалната администрация ще разширят границите на съвсем всичките си села.

Наскоро и в Царацово се е обособил цялостен нов квартал с 20 къщи, а други 10 са в стадий на градеж. Собствениците са най-вече млади фамилии, родом от селото, на които общината е отстъпила право на градеж.

Ръстът на новодомците се дължи и на разкритите работни места в предприятията в района. Новите поданици на община Марица са над 4000, а свободни терени за продажба няма. Заради това още няколко села следва да бъдат разширени.

С над 500 декара се уголемяват и индустриалните площи в региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР