Всеки понеделник, сряда и петък в студиото на „Тази сутрин

...
Всеки понеделник, сряда и петък в студиото на „Тази сутрин
Коментари Харесай

Николай Малинов: България и Европа са по-силни заедно с Русия

Всеки понеделник, сряда и петък в студиото на „ Тази заран " по бТВ гостува по един кандидат-президент. Ще имаме опция да чуем позициите и целите им в идентичен правилник за всички.

Днес наш посетител е Николай Малинов, кандидат-президент и лидер на листата в Бургас на „ Русофили за възобновление на отечеството ".

Започваме с целите, несъмнено. Какви са те?

- Самият факт, че ние се явяваме с това име на политическия пазар от хрумвания, в случай че мога по този начин да кажа, е едно доста съществено дълго тичане. Сега е доста съвременна здравната тема. Според нас има потребност от групов имунитет, който се крепи с изключение на върху славяно-българщината и сред тези конкурентни преимущества, които има България от положителните връзки с Европа, с Америка, с Русия, с Китай и само и единствено в един подобен конгломерат от потребление на тези прерогативи, България може да излезе от тази 30-годишна, по какъв начин да я нарека, то даже не е рецесия, тъй като опциите са все по-малко, то си е непосредствено злополука.

Правилно ли ви разбирам - геополитически България може да завоюва от по-добрите взаимоотношения с Китай и Русия, може ли това да бъде плюс и за здравната рецесия? И по какъв начин, обяснете?

- Да. За мен това е главен приоритет, за нас това е главен приоритет. Защото, в случай че стъпим върху три стълба, с които политиците главно се занимават - вътрешна политика, външна политика и стопанска система, значи, в случай че във вътрешната политика аз считам, че главният проблем е фактически неналичието на полемика по съществени въпроси. Ето, вие казвате за здравната тематика - ние чуваме доста висок и мощен глас на хората, които са за разделянето на хората на имунизирани и неимунизирани и много по-слабо се чува гласът на съперниците. Необходима е полемика по този въпрос, нужна е кръгла маса по този въпрос. И едвам, откакто здравната експертиза откри своя консенсусен метод, тъй като всички желаеме да сме по-здрави, само че примерно аз считам, че главната тематика, която би трябвало да заложат политиците е, че въпреки всичко от 10 хиляди години човечеството дели хората на заболели и здрави, не на имунизирани и неимунизирани. Виждаме, че има страни, където има доста ваксини, само че и доста заболели. Но в този смисъл по този начин се е преборила чумата, по този начин се борят с доста други заболявания човечеството от хилядолетия споделям. Така че тук политиците в този проект сме доста огромни длъжници - и в международен проект, и във вътрешнополитически проект. Липсва естествената полемика - кръгли маси, конференции.

Господин Малинов, до момента в който вършим кръглите маси, полемиките и конференциите обаче умират хора и то всеки ден. Видяхме антирекорд в България от над 310 души умряли единствено в границите на 24 часа. Примерно, в случай че в този момент приемем, че сте държавен глава, какво бихте създали в тази обстановка?

- Аз споделям какво бих направил. Преди всичко бих провокирал една интернационална площадка България да предложа да бъде за тази сериозна полемика, в случай че приказваме за здравните ограничения. Има доста здравна експертиза и доста диаметрално противоположна здравна експертиза. Тази полемика я няма в международен мащаб, няма я в Организация на обединените нации - главната ни площадка на човечеството, няма я в Европа, няма я на никое място. Има едни ограничения, които се постановат силово и се ощетяват правата на хората. Преди малко вие самите коментирахте какво става с учениците, по какъв начин се учат, за какво ги ощетяваме, за какво здрави деца стоят у дома и така нататък

Одобрявате ли тогава решенията, които се вземат и на едно по-мащабно равнище в границите на Европейски Съюз, които след това стават част и от нашето законодателство, в тази ситуация зелените документи, които сега са филтър и опция хората да употребяват цялостния потенциал?

- Одобрявам самодейността да се насочи запас към тестване. Одобрявам самодейността да се основат инфекциозни лечебни заведения, а не да се блокират всички съществуващи лечебни заведения посредством инфекциозни отделения. Затова приказвам, че има друга експертиза. Не бих могъл да защитя единствено едната или единствено другата точка. В края на краищата нашите политици и вие като медия, ние сме комуникаторите. Ние не можем единствено да формираме мнение и да го постановяваме силово. Ние не играем ръгби, желаеме да решим казуса.

В случая одобрявате ли да вземем за пример тестването на децата?

- В случая утвърждавам насочването на старания към тестване на децата щадящо. Друг е въпросът за какво за едни това щадящо тестване може, а за други не може. Разбира се по-добре да се насочат старания към тестване, един човек да схванеш дали е болен или здрав, да го пуснеш или не някъде, а не просто има здравен документ. Какво като има здравен документ? И в страни има, където 80% прекарват макар здравният документ. Това очевидно не работи.

Използвам ваши думи във връзка с здравния документ. Наричате го жестоко тъпчене на цивилен права. Локдаун ли предпочитате?

- Аз преди малко ви споделих, че има друга здравна експертиза. Аз избирам изясняване на случая и след намирането на консенсусно решение за това кое е най-правилно за обществото, оттова нататък да се работи. Но не може това, за което са проляти, отново споделям, което съм го казвал и заставам зад думите си, тонове човешка кръв, епохи битка, тези конституционни наши права да се потъпкват просто имам-нямам зелен документ. Не е това разделянето. Разделението е на заболели и здрави, отново го дублирам.

Нали страната ни е част от Европейски Съюз и тук се ползват едни общоевропейски правила, в това число и ваксини, които са утвърдени в границите на Европейски Съюз, зелени документи, разнообразни ограничения, които също и ние можем да прилагаме.

- Въпросът за Европейски Съюз е много по-широк. Ние имаме една отиваща си християнска Европа, имаме една към този момент отиваща си демократична Европа и имаме една джендърно-болшевишка Европа, която се задава. И когато приказваме за Европа, ние не можем просто да приказваме за Европа. Аз съм за християнска Европа, за Европа на нациите, там където Конституцията, нацията, народът, езикът, Кирилицата и всичко това, което би трябвало да е част от националните цели се резервира, а не се потъпква. Така че, когато приказваме за Европа, аз ще кажа нещо друго, което е част от нашите лозунги - България и Европа са по-силни дружно с Русия. Защо ние не се обръщаме към обичайните си пазари? Какъв е казусът да купим евтина газ и ток? Какъв е казусът да вкараме китайските вложения? Нямам нищо срещу европейската ни битност. Аз съм за пътя на България в Европа, само че при избрани условия.

Дайте конкретика. Как обещавате толкоз самоуверено, че можете да постигнете в пъти по-евтин ток и газ от Русия, това е даже част от вашия избирателен клип? Ако би трябвало да съм почтен, казвате пет пъти по-евтина газ може да идва от Русия, по какъв начин?

- Много просто. Искам да ви кажа, че аз тези въпроси в нашия девиз не съм ги написал просто, тъй като по този начин ми е скимнало. Това е въпрос, който ние обсъдихме с Комисията по външна политика на нашата партньорска партия „ Единная Россия " и тезите за пъти увеличение на българските туристи, тезите за пъти понижаване на газа и тезите за пъти понижаване на тока и по какъв начин тъкмо, съответно, поканете ме на настрана предаване, ще ви го опиша. Естествено това нещо освен ние можем да го създадем. Само като ги дадох тези хрумвания, желая да ви кажа, че към този момент има три позвънявания от български предприемачи в „ Газпром ", с цел да желаят евтина газ. И договарянията сега са сред 300 и 500 $ с тях, само че бизнесът обича тишината. Работата на българските политици, както доскоро ви споделих, е на медиите е да бъдем комуникатори. Аз настоявам, че няма никакъв проблем, по този начин както Унгария подписа преди 2 седмици на 290 $, по този начин както преди 1 седмица Молдова подписа на 450 $, ние да не купуваме на 1300 $, а да купуваме на пъти по-евтина газ.

Ние сега купуваме малко по-евтино от „ Газпром ", видяхме че в действителност цената на синьото гориво сега пада. По отношение на битовите консуматори, на семействата, какво предвиждате, какво оферирате, какви решения виждате по този начин, че хората да живеят по-добре?

- В чисто тактически проект аз ви споделих какви са нещата. Огромните цени на газ и ток могат да бъдат доста бързо и елементарно контролирани посредством едни естествени договаряния с Русия. В стратегически проект естествено възобновяване на българската стопанска система, енергетика е обвързвано с привличането на вложения с Китай. При среща с китайска делегация, която поканени сме в Пекин, споделиха че на старта на диалозите има открити 10 милиарда за България. Ние имаме да доизграждаме водна инфраструктура, ние имаме да доизграждаме пътна инфраструктура, имаме да построяваме пристанищна инфраструктура, имаме да доизграждаме доста вложения в стопанската система, в образованието, тъй като тя стопанската система с изключение на енергетика, би трябвало да има и обучение. Така че по този начин виждам. А не само и единствено да употребяваме положителните си връзки с Европа. Ние сме втората страна признала Китай. Китай ни обича, и ние ги обичаме. Дайте да работим. Русия ни обича, тя е наша сестра. Често ме питат - за какво обичаш Русия? Обичам Русия, тъй като тя е моята сестра. Тя дава на тази сериозна маса славяно-българщина, която е нужна, с цел да оцелеем в тази турбуленция.

Много в резюме, тъй като сме длъжни да почистим този въпрос - правосъдният развой против вас по обвиняване в шпионаж стартира всъщност на 26 октомври, съвпадане ли е, че тъкмо в този момент се кандидатирате за президент и депутат?

- Съвпадение е това, че ние по един пореден метод и аз за тези 30 година, това което мисля, това което приказвам и това, което върша, вие ще видите, че постоянно е било едно и също и поредно. Това, за което ме упрекват и което има опция, може би да лежа в пандиза, в случай че по този начин реши българският съд, е това, което аз ще не преставам да върша, тъй като съм сигурен, че суверенна и самостоятелна България е безалтернативна за България. Така че това, в което ме упрекват, че развъртвам връзките сред България и Русия - да, аз ще ги развъртвам, да - считам, че по този начин е потребно за България. Мога да дам безчет исторически образци. Защото културно-историческото завещание също е част от тези национални цели. Как ще разберем кой е изменник на народа и кой не, в случай че ние не знаем личната си история.

Да, съдът ще реши. Благодарим ви.

- Благодаря.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР