Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще

...
Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще
Коментари Харесай

Тренд: 1/5 от българите смятат, че Бил Гейтс стои зад COVID-пандемията

Всеки пети българин счита, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях. Над една пета от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията . Над два милиона и триста хиляди българи са съгласни с изказванието, че коронавирусът е изкуствено основана болест. Това сочат резултатите от проучване на организация " Тренд " след приключването на изключителното състояние и отпущането на противоепидемичните ограничения. То е извършено по поръчка на в. " 24 часа " и е измежду 1008 пълнолетни българи.

След приключването на изключителното състояние и отпущането на противоепидемичните ограничения, организация „ Тренд “ тества настройките на българите по тематиката. Агенцията отчита доминираща позитивна обща оценка - над три четвърти (76%) от интервюираните са на мнение, че България се оправи с преодоляването на епидемията от ковид. Едва 10% е делът на смятащите, че не се е справила.

Две трети от интервюираните заявяват, че са се върнали изцяло към естествения си метод на живот след отпущането на ограниченията. До огромна степен можем да считаме, че в съзнанието на българите, изключителното състояние и ограниченията към него са по-скоро отминал интервал.

В изследването този месец, екипът на „ Тренд “, заложи и специфичен блок въпроси, касаещи добилите известност в последните месеци тайни теории. Една от тях се оформи към тематиката за навлизането на 5G технологията, за която над една трета от интервюираните считат, че е рискова. Традиционно, по всички тематики, хората с висше обучение са по-информирани по отношение на тези с по-нисък учебен статус. Въпреки това отчитаме, че точно измежду висшистите делът на смятащите 5G за рискова, е най-голям – 44% по отношение на 16%, които не я смятат за рискова. 
1_trend_q2.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР