Всеки път получаваме обвинения, че готвим манипулации и изборни нарушения,

...
Всеки път получаваме обвинения, че готвим манипулации и изборни нарушения,
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Днес президентът отново се врече във вярност на БСП

Всеки път получаваме обвинявания, че готвим операции и изборни нарушавания, само че ние сме организирали избори за локална власт и за президент, като последните бяха извоювани точно от Румен Радев. Това съобщи в предаването "Денят онлайн " в ефира на NOVA News заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите на Ципов задачата на консултациите при президента е да бъде изменена датата за изборите, както и да се подкопае доверието в изборния развой.

Може би би трябвало да прибавим и нещо друго, на което станахме очевидци през днешния ден – по какъв начин президентът Румен Радев още веднъж се врече във честност на Българска социалистическа партия, евентуално тъй като наближават президентски избори и е усетил неустановеност, допусна националният представител.

,,Важното е да се показа какво може да се предложи, с цел да се произведат изборите в една естествена конюнктура и да не се заплаши животът и здравето на българските жители. Все отново здравната рецесия е най-сериозното предизвикателство, пред което сме изправени'', уточни той.

Смятаме, че към сегашния миг няма време за съществени промени в Изборния кодекс, по тази причина напъните ни ще бъдат ориентирани към Закона за изключителното състояние. Двата вероятни метода за гласоподаване на хората под карантина са с преносими изборни секции, като тук значимото е, че нашата концепция е до последния вероятен миг лицата да могат да подават заявки и по електронен път, а за какво не и през безвъзмездна телефонна линия, с цел да обхванем всички, с цел да бъдат вписани в изборните описи. Относно лицата, които се лекуват по лечебни заведения – те биха могли да заявят, че ще гласоподават в лечебното заведение и там да бъде открита изборна секция, изясни.

,,Съмнявам се, че президентът ще предприеме стъпки към тази посока, въпреки че хипотетично е допустимо при някаква внезапна смяна на епидемиологичната обстановка'', отговори Ципов на въпрос дали има възможност да бъдат отсрочени парламентарните избори.

Гласуването в чужбина зависи от разрешението, което ще даде съответната страна. На първо място, когато нашето МвнР запрати такива запитвания, в множеството случаи е, че се позволяват. В изискванията на пандемия обаче доста зависи каква връзка ще проведем, тъй като има страни с цялостен локдаун, обясни още той.

Относно гласуването по пощата от нашите сънародници зад граница изрази по-скоро песимизъм към концепцията.

За гласуването по пощата имаме съществени запаси, защото нямаме такива обичаи в България. Тази тематика не седи на дневен ред. Разбира се, би могло да се намерения и да се види какъв е опитът в другите страни, тъй че бихме могли за президентските избори да разпишем едни такива текстове в изборното законодателство и да забележим какъв ще е откликът, разяснява заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР