Всеки път, когато се срещаме, взаимното ни доверие става все

...
Всеки път, когато се срещаме, взаимното ни доверие става все
Коментари Харесай

Затопляне между Китай и Австралия със знакова среща в Канбера

" Всеки път, когато се срещаме, взаимното ни доверие става все по-силно, а китайско-австралийските връзки се развиват ", съобщи китайският министър.

Уонг означи, че по време на срещата си с Ван в Канбера е изразила загрижеността на Австралия по отношение на обстановката с правата на индивида в Китай, в това число в Синцзян-Уйгурския самостоятелен район, Тибет и Хонконг.

Австралия и Китай ще се приготвят за визитата на китайския министър председател Ли Къцян през тази година, добави Уонг след срещата си с Ван И.

Австралия и Китай, нейният максимален търговски сътрудник, възвръщат връзките си след интервал на обтегнати връзки, които доближиха най-ниската си точка през 2020 година, откакто Канбера прикани за без значение следствие на произхода на COVID-19. В отговор Пекин наложи мита върху вноса на австралийски артикули на стойност милиарди долари, множеството от които бяха анулирани след промяната на държавното управление в Канбера преди две години.

" Очаквам с неспокойствие да беседвам искрено с вас за австралийците, арестувани в Китай, правата на индивида, морската сигурност и сигурност, както и за районни и интернационалните въпроси, като Тихоокеанския район, съветската инвазия в Украйна и спора в Близкия изток ", съобщи Уонг във встъпителните си думи.

" Диалогът ни разрешава да се оправяме с разликите си. И двамата знаем, че той не ги отстранява. Австралия постоянно ще бъде Австралия, а Китай постоянно ще бъде Китай ", добави тя.

След срещата Уонг се обърна към китайски и австралийски кореспонденти и съобщи, че двете страни ще работят за подготовката на визитата на Ли, като акцентира смисъла на директната дипломация за по-доброто взаимно съгласие.

Според изказване на китайското външно министерство Ван И е изразил вяра, че Австралия ще предприеме на практика ограничения за съблюдаване на правилата на пазарната стопанска система и ще обезпечи недискриминационна бизнес среда за китайските предприятия в Австралия. Той е подчертал и нуждата от самостоятелност, което евентуално е отпратка към мнението на Китай, че външната политика на Австралия е доминирана от стратегическия съюз на Канбера със Съединени американски щати, добавяйки, че китайско-австралийските връзки са на прав път и не би трябвало да се връщат обратно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР