Всеки отделен гражданин трябва да постъпи отговорно, обществото трябва да

...
Всеки отделен гражданин трябва да постъпи отговорно, обществото трябва да
Коментари Харесай

Лекари зоват гражданите да са отговорни, за да се ограничи разпространението на коронавируса

Всеки обособен жител би трябвало да постъпи отговорно, обществото би трябвало да е зряло, с цел да не се популяризира новият ковид. За това настоя заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Николай Брънзалов.

Той беше безапелационен, че не става въпрос за изключително рискова зараза, а за вирусна зараза, за която се знае доста и се работи, с цел да се направи интензивно противопоставяне.

" При признаци пациентът е желателно да не отиде при персоналния доктор. Препоръчително и то настоятелно е да си отиде у дома и да бъде изолиран, изключително в случай че идва от рискови региони. Причина за това е, че е допустимо той да е огнище на заряза ", акцентира доктор Брънзалов.

По думите му фактът, че в България към момента няма открит случай на COVID-19 значи, че граничните управляващи работят добре.

Според него дали пациент ще получи болничен лист или не не било толкоз значимо.

Бившият шеф на " Пирогов " доцент Спас Спасков е на мнение, че в целия свят се подклажда суматоха за нещо, което не би трябвало да паникьосва хората.

" Става въпрос за друга форма на грип. Може би се организира обществен опит и може би в случай че го разгледаме като една подготовка за сходни обстановки - това е доста добре ", изясни той.

Експертът счита, че здравната система е подготвена за деяние, защото неведнъж е посрещала случаи с грипни епидемии. По думите му няма заплаха за популацията що се отнася до ковид.

Според Спасков 14-дневното уединяване е пресилено деяние.

" Реално видяно всеки, който е имал контакт със инфектираните, също би трябвало да получи 14 дни. Практически това е неизпълнимо. Реалната дисциплинираност не чакам да се съблюдава от хората ", разяснява някогашният шеф на " Пирогов ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР