Всеки от нас поне веднъж в живота си се е

...
Всеки от нас поне веднъж в живота си се е
Коментари Харесай

Носът се отпушва за минута! 3 начина да излекувате хремата бързо и без последствия

Всеки от нас най-малко един път в живота си се е сблъсквал с досадния запушен нос. След като усетим стичащите се тайни от носа, незабавно се втурваме към аптеката за животоспасяващи капки или чудотворни хапчета, които в действителност не ни трябват. 

Смята се, че хремата изчезва за една седмица без лекуване и за един ден с лекуване. Но по какъв начин желаете да се отървете от противен признак в първите секунди!

Днес от портала search-2.blogspot.com ще ви каже по какъв начин да излекувате хрема вкъщи дейно и за няколко дни. 

Спри да тичаш до аптеката! Има 3 елементарни метода да се отървете от ринит без медикаменти.

Как бързо да излекувате хрема:

Методът на доктор Комаровски

Евгений Комаровски знае тъкмо по какъв начин да се оправи с грипа и настинките, само че най-важното е по какъв начин бързо да излекува хрема при дете без медикаменти и щета за здравето. 

Педиатърът има собствен личен способ, тестван от хиляди майки, който ще помогне за възстановяване на положението на детето и ускорение на възобновяване му. 

Сигурни сме, че тази техника е използвана и за възрастни пациенти, страдащи от сезонни настинки.Сополите ще изчезнат за 2 дни!

Купете от аптеката физиологичен разтвор (натриев хлорид) и на всеки час капвайте по половин пипета от течността във всяка ноздра. 

Между другото, можете сами да си извършите ефикасна течност: разтвaряте 1 ч.л. сол в 1 литър преварена вода.

За да ускорите възобновяване, давайте на детето или възрастен подобаваща за възрастта му дневна доза витамин С.

Друга помощ в продължителната война с заболяването е способен режим на пиянство. 

Честата консумация на топла течност (трябва да е топла, по този начин се всмуква по-бързо от тялото) ще помогне за ускорение на процеса на възобновяване. 

И в случай че комбинирате всички тези точки с постоянно проветряване на помещението и мокро разчистване, тогава няма цена за такова лекуване!

Китайски способ

Биологично дейните точки ще оказват помощ за бързо отшумяване на настинката, чието вярно влияние ще помогне за облекчение на неприятните признаци на простуда и ще задейства защитните сили на организма за бързо и пълноценно лекуване. 

Въздействието върху акупресурната точка лекува ринит, в това число алергичен ринит, облекчава главоболието, оказва помощ за облекчение на умората и даже усъвършенства зрителната заостреност.

1. Последователността на влияние върху точките и познаването на тяхното местонахождение се отразява на крайния резултат! 

Първата точка се намира по ръбовете на носа, в основата на крилата, втората  се намира във вътрешните ъгли на очите. 

Третата точка се намира в основата на моста на носа сред веждите. 

Последната, четвърта точка, е сред външния ъгъл на окото и дясната и лявата слепоочна област.

2. Масажът би трябвало да се прави с кръгови придвижвания, като се натискат мощно върху дейните точки с палци или показалци. 

Повторете придвижванията 10 пъти, преминавайки от една точка към друга.

3. За най-ефективен резултат можете да извършите 3 серии от този масаж с 10-минутна отмора. 

По време на процедурата затворете очи и се пробвайте да се отпуснете, усещайки всяко придвижване на пръстите. 

Специалистите предлагат и усмивка – това ще прогони заболяването и ще ускори лечебния резултат от масажа.

4. Масажирайте най-малко два пъти дневно – заран след измиване и вечер преди лягане.

Въпреки че масажът на дейните точки не лекува самата болест и не отстранява повода, без значение дали е вирус или зараза, той съвършено облекчава досадните признаци, оказва помощ за по-лесното понасяне на заболяването и усъвършенства имунитета.

Скилидка чесън за назална конгестия

Не на вятъра чесънът се счита за знак на дългоденствие! Главата му е същински източник на потребни субстанции и микроелементи. 

Редовната консумация на чесън в храната и вдишването на неговата миризма е ефикасна профилактика на доста болести – от сърдечно-съдови до настинки. 

Оказва се, че в допълнение към потреблението на чесън в готвенето, приготвянето на отвари и алкохолни тинктури от него, потреблението на сок и компреси за външна приложимост, също е доста потребно да се употребяват стъблата на растението.

Следващият път, когато готвите храна с прибавен чесън, не изхвърляйте стъблата, а ги запазете и ги изсушете. 

При първите признаци на простуда и хрема вземете изсъхнало стъбълце, подпалете го в единия край (не би трябвало да гори, а да тлее) и вдишвайте чесновия пушек поредно през дясната и лявата ноздра. 

Достатъчни са 5-7 вдишвания.

Предупреждение! Въпреки че подобен пушек няма присъщ усет на чесън, той може да бъде много изострен. 

Детето, страдащо от хрема, не е наложително да вдишва самия пушек – задоволително е да бъде в стая, където тлее стъбълце от чесън. 

Ако извършите тази процедура в самото начало на болестта, тогава на идващия ден няма да има диря от хрема.

Ако хремата не изчезне в границите на една седмица, това е сериозна причина да се консултирате с отоларинголог или алерголог. 

Обикновеният вирусен ринит изчезва за няколко дни. 

Ако една седмица след началото на болестта към момента ви е мъчно да дишате, чувствате общ дискомфорт, главоболие или сърбеж в очите, а секретът от носа е станал гъст, непрогледен или има неприятна миризма, има риск от развиване на затруднения!

Ще бъде ужасно, в случай че ни последвате и споделите тази публикация с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР