Всеки от нас поне веднъж попада в ситуация, в която

...
Всеки от нас поне веднъж попада в ситуация, в която
Коментари Харесай

Ето как да си оправите сами ципа за нула време с помощта на обикновена вилица: (ВИДЕО)

Всеки от нас най-малко един път попада в обстановка, в която ципът на обичаното ни яке или чанта се скапва и имаме проблеми при отварянето/затварянето му. За благополучие съществуват лесни решения, които ви разрешават да поправите разваления цип. Преди да потърсите шивач, би трябвало да знаете и опитате няколко трика.

Тези препоръки ще ви оказват помощ да научите по какъв начин сами да поправите ципа си.

 портмоне цип

Как да поправите цип

Ако ципът се счупи

Ако ципът се чупи постоянно, просто използвайте клещи, с цел да притиснете закопчалката. Отворете изцяло ципа. Стиснете закопчалката с клещи. Стиснете малко, пробвайте още веднъж и в случай че е належащо, стиснете още малко. Тук не е нужна доста мощ и резултатът е забележим незабавно.

Ако зъбците на ципа са счупени

При липса на зъбци могат да се подхващат няколко стъпки. Ако в горната или долната част на ципа няма зъбци, можете да поправите ципа. Това обаче изисква бродерия, която го имитира.

Използвайте игла и конец, с цел да създадете шевове, които имитират зъбците на цип и разрешават на частите на закопчалката да се опират върху тях.

 червен цип

Ципът се движат мъчно и постепенно по зъбците

Ако имате проблеми с преместването на ципа, това може да е проблем с износването на зъбците. Трябва да смажете ципа, с цел да улесните придвижването на закопчалката. За да извършите това, използвайте вазелин, восък за свещи или еликсир за устни.

Ако зъбците на ципа са огънати

Ако зъбците на ципа са огънати, те би трябвало да бъдат изправени. За да извършите това, използвайте дребни щипки и върнете всеки „ зъб “ в неговата позиция, като държите тъканта.

 корекция цип

Ако плъзгащата част на ципа е счупена

Ако плъзгащата се част на ципа е счупена или развалена, няма да ви се постанова да вършиме нищо – ще би трябвало да я замените. За задачата може да употребявате халката на ключодържател, с цел да придвижи ципа, само че не забравяйте да я свалите, преди да поставите дрехата в пералнята.

Трикът с вилица

Този трик ще се употребява от всеки интелигентен човек, който желае да спести ненужна работа и време. Когато ципът се счупи и „ изскочи “ от пътя си, този трик несъмнено ще помогне. Доста е просто и се нуждаете единствено от елементарна вилица.

 корекция цип с вилица

Ще ви трябват:

цип

вилица с 3 зъба (или с 4, според от ципа)

Ако е належащо, стиснете с клещи зъбците, тъй че да паснат на отворите на ципа. Вижте тъкмо по какъв начин във видеото по-долу:

Метод във видеото:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР