Всеки от нас има своя запазена марка - усмивката. Ако

...
Всеки от нас има своя запазена марка - усмивката. Ако
Коментари Харесай

Грижа за перфектната усмивка: Съвети за здрави зъби и венци

Всеки от нас има своя запазена марка - усмивката. Ако не сте се усмихвали скоро, тъй като се тревожите за зъбите си, тази публикация е за вас. Ако пък сте от хората, които са постоянно усмихнати, също не спирайте да четете - ще приказваме за това по какъв начин да поддържаме усмивката си в съвършено здраве.

Здравето стартира от зъбите и венците

Зъбите и венците образуват едно цяло, надлежно увреждането на венците води до проблеми със зъбите и противоположното. Нека първо поговорим за смисъла на зъбите и за цялостното здраве. Зъбите са първите, които обработват нашето “гориво ” - храната. Всъщност храносмилането стартира още от устата - когато зъбите ви са здрави, сдъвкването на храната е многo по-качествено, а това доста усъвършенства храносмилането и усвояването на веществата.

Проблемите със зъбите и венците, от своя страна, могат да провокират неприятни болки, които освен въздействат отрицателно върху здравето ни, само че и утежняват нашето въодушевление и качеството на живот. Подобни болки могат да доведат до усложнения при хранене и говорене, както и до поява на неприятни чувства при всекидневните действия.

 iStock/Getty Images

Заболяванията на зъбите и венците

Ако не се грижим добре за зъбите си, за което ще разкажем по-долу, положението им елементарно се нарушава. Кариесите унищожават зъбите, а пародонтитът “изяжда ” венците. Когато те се увредят, зъбите също страдат, тъй като са едно цяло.

В последна сметка, в случай че пренебрегнем , можем да изпитаме проблеми като кариес и пародонтит, които могат да повлияят отрицателно върху самочувствието ни. Усмивката е нещо, което носим с нас на всички места и е знак на нашето самочувствие и темперамент. Когато изпитваме болежка в зъбите и венците, това освен въздейства отрицателно върху здравето ни, само че и се отразява на прочувственото ни положение и усмивката, която е нашата най-голяма облага.

 iStock/Getty Images

Как да се грижим дейно за зъбите и венците си

Едва ли ще ви изненадаме с първия съвет, а той е:

Мийте ежедневно зъбите си. Зъболекарите го назовават “четкане ”, което евентуално е по-подходящо, тъй като въпреки всичко използваме , а не гъба.

Следващият значим миг е каква паста за зъби да употребявате. Изборът на подобаващи артикули за грижа за устната хигиена е от голямо значение. За това се допитахме по въпроса до най-старата немска марка артикули за зъбна хигиена Продуктите на Lacalut са тествани за своята успеваемост в стоматологичната грижа. Ето какво посъветваха те:
Избирайте пасти за зъби, които се грижат по едно и също време и за зъбите, и за венците. Не чакайте венците да стартират да кървят, с цел да започнете да се грижите за тях. В пастите на сa вложени флуорид за зъбите, и алуминиев лактат за стягане на венците. Флуоридите, които попадат върху зъбите посредством паста за зъби, образуват предпазен горен пласт, изработен от калциев флуорид. Когато се образува киселина при дъвкането, тя към този момент е обезвредена от горния пласт – минералите в зъбния гланц остава остава корав. От своя страна, алуминиев лактат е има стягащи, противовъзпалителни, антибактериални, антисептични свойства и се отразява отлично на здравето на венците. С негова помощ ще предотвратим образуването на пародонтит.
 Lacalut
Сменяйте четката за зъби на всеки три месеца и всякога, откакто зъболекарят е запълнил всичките ви кариеси. Доверете се на качествени артикули – Стоматологичната грижа на, тествана от експерти, дава подобаващи решения за нашата ежедневна джука хигиена. Комбинацията от подобаващите съставни елементи и експертната грижа ще остави зъбите и венците ви в чудесно положение.
И най-после, само че не на последно място, посещавайте зъболекаря си на всеки шест месеца. Усмивката ви има потребност от това!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР