Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново изследване сочи, че

...
Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново изследване сочи, че
Коментари Харесай

Най-често срещаните кошмари

Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново проучване сочи, че в действителност доста от тях са сходни при множеството хора. Възможно е те да са просто плод на подсъзнанието и да нямат пояснение, само че в доста от случаите имат тъкмо несъмнено значение и пояснение. Ето кои са най-срещаните кошмари:

Голота - Да сънуваш, че си гол пред други хора, е много стресиращо. Подобни сънища се появяват най-много при хора, които страдат от проблеми със самооценката и имат ниско самочувствие.

Бедствия - Ако сънувате ужасяващи и страшни бедствия, които ви застигат, то най-вероятно изпитвате боязън от нещо, което ви следва – изпит, изявление и други. Подобни сънища могат и да са индикация за натрупал се яд у сънуващия. От друга страна, може просто да сте прекалили с малкия екран.

Опадане на зъби - Подобни кошмари приказват за скритата неустановеност на сънуващия. Той постоянно се тормози за външния си тип и най-много за оценката на близките.

Физически пострадвания - Ако сънувате, че сте ранени, то най-вероятно страдате от прочувствена неустойчивост. Когато насън ви бият, чупят ви костите, стрелят по вас или просто ви удрят пестник, това е сигнал от мозъка, че имате някакво възприятие на уязвимост в избран аспект от живота ви. Открийте причинителя и спете умерено.

Преследване - Появява се най-често при децата, които биват преследвани от страшилище. При възрастните приказва за някаква уплаха. Подобни кошмари се появяват разследване на неоснователна виновност, която изпитваме.

 Кошмар

Падане - Ако сънувате, че падате, това демонстрира, че не умеете да се контролирате. Това може да е подбудено от разнообразни проблеми – парични, интимни и професионални. Ако при рухването сте застрашени от гибел, това демонстрира, че не можете да контролирате избран аспект или съответна обстановка в живота си. Подобни кошмари са типични за хора на високи длъжности, които усещат, че не могат да управляват всичко.

Раздяла с колегата или невярност - Подобни кошмари разкриват страхът от самотата и изоставянето. Най-често са предизвикани от възприятие на неустойчивост във връзката, най-много в случай че сънуващият се усеща неподобаващ за колегата си.

Среща с мъртъвци - Подобни срещи могат да са доста страшни. Те приказват за отхвърли ни да оставим нещо да си отиде. Освен това сходни кошмари демонстрират боязън от незнайното, а от време на време и яд поради лично заболяване;

Изпускане на значима събитие - Пропускането на значим миг като изпит, среща, женитба и други могат да са доста стресиращи, даже и насън. Типични са за хора със забързано всекидневие. Те са явен индикатор за това какъв брой ви е боязън да не се неуспехите или да закъснеете за всичко значимо, което ви следва.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР