Всеки от нас е имал случаи, в които гледа на

...
Всеки от нас е имал случаи, в които гледа на
Коментари Харесай

Три екстремни преживявания, които трябва да опитаме поне веднъж в живота си

Всеки от нас е имал случаи, в които гледа на филм по какъв начин някой воин скача от канара във водата или пък се хвърля с парашут от аероплан с главата напред и си споделяме " Искам и аз! ". Или пък гледаме завистливо другари, които описват за това по какъв начин са скочили с бънджи от Аспаруховия мост във Варна (или друго картинно място в България). Екстремните неща и прекарвания са предпочитание на всеки един, само че истината е, че малко на брой се престрашават да опитат нещо по-смело. Разбира се, финансовата страна на нещата също е значима, само че прекрачването на границата на персоналните опасения е нещото, което е спирачката за болшинството от хората. 
В този текст съм изброил три рискови неща (във прогресивен ред), които си коства всеки от нас да опита най-малко един път в живота си. 
Каране на джет

Карането на джет е най-достъпното от всички неща в листата. Усещането да усетиш плача на мотора и да пориш вълните с джета е неповторимо. Пръските на морска вода се плискат в лицето ти, а ти се движиш с висока скорост напред и забравяш всички грижи. Джетове чартърен има на множеството плажове у нас, само че въпреки всичко би трябвало внимаваме те да не са наоколо до риболовен мрежи, тъй като има чести и пресни произшествия, които са свързани точно с това. 
Скок с бънджи 

При скоковете с бънджи кръгът от искащи несъмнено се стеснява още повече. Причината за това е, че доста хора изпитват боязън от високо, който не могат да преодолеят. Също по този начин като прибавим и това, че някои от скачанията са над вода - като Аспаруховия мост във Варна, то към този момент имаме и спомагателна тежест към всички мераклии. В България от ден на ден хора се престрашават и скоковете с бънджи набират огромна известност. Най-масовите места са моста на Витиня и Аспаруховия мост в Морската столица. Едно бързо търсене в интернет ще ви уточни кое е най-близкото място до вас, от което можете да се насладите на това рисково преживяване. 
Скок с парашут

 
Определено черешката на тортата в този къс лист. Скокът с парашут е извънредно вълнуващо преживяване, което не е за изпускане. Разбира се, то е най-скъпо от всички изброени, само че си коства да се преживее. Прави се скок в тандем с инструктор, който е крепко захванат за вас и се грижи всичко да мине по проект. Вие просто би трябвало да следвате инструкциите и да се насладите на прекарването. Преди скока има къс инструктаж, а откакто скочите от самолета ще се насладите на към минута свободно рухване (при скок от 4000 метра), до момента в който се отвори парашута. След това следва едно нехайно реене и приятност от хубостта на пейзажа. Препоръчваме да си заявите фотоси и видео, тъй като адреналинът по време на скока е огромен и ви се коства, че всичко минава за секунди. Платете малко повече, само че имайте нещо за спомен - несъмнено си коства. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР