Всеки нов проект трябва да се пише на него, казват

...
Всеки нов проект трябва да се пише на него, казват
Коментари Харесай

Kotlin става приоритетен език за Android разработки

Всеки нов план би трябвало да се написа на него, споделят от Гугъл

Над 50% от професионалните Android разработчици употребяват Kotlin за своите приложения (източник: Android Developers / YouTube)

Езикът за програмиране Kotlin към този момент е желан от разработчиците на приложения за Android, стана ясно тази седмица на конференцията Гугъл I/O 2019. Това значи, че Гугъл ще поддържа предпочитано Kotlin във всички принадлежности, съставни елементи и AIP-та.

Много нови приложни програмни интерфейси (API-та) и Jetpack съставни елементи за разработка ще стават налични на първо време за разработчиците, които употребяват Kotlin. Все повече разработките за Android ще се ориентират към този език, акцентира Гугъл в блога си.

„ Ако стартирате нов план, би трябвало да го пишете на Kotlin “, споделят от компанията. Това постоянно значи доста по-малко код за вход, тестване и поддръжка, акцентират от Гугъл.

Преди две години, на конференцията I/O 2017, Гугъл за първи път разгласи поддръжка на Kotlin в своята интегрирана среда за разработка (IDE) Android Studio. Това беше ненадейно, защото дълго време пожеланият език за разработка на Android приложения оставаше Java.



Напоследък обаче известността на Kotlin пораства непрекъснато. По данни на Гугъл, над 50% от професионалните Android разработчици употребяват точно този език за своите приложения. Скорошно изследване на Stack Overflow отрежда на Kotlin четвърто място по известност в света измежду всички езици за програмиране.

Ето за какво Гугъл уголемява поддръжката на Kotlin. Следващата огромна стъпка, която компанията ще предприеме, е да направи Kotlin предпочитан език, признават разработчиците на Android UI Toolkit в Гугъл. Самият език Kotlin е основан от JetBrains – компания, учредена от съветски разработчици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР