Всеки народ си има своите културни традиции и суеверия. Според

...
Всеки народ си има своите културни традиции и суеверия. Според
Коментари Харесай

7 неща, които да изхвърлите от дома си. Носят много лош късмет!

Всеки народ си има своите културни обичаи и суеверия. Според тях, а и съгласно източната философия фън шуй, това, което държите в дома си, може да окаже въздействие на щастието и шанса ви. Някои предмети се считат, че носят неприятен шанс и въздействат на вас и околните ви. Ето какво не би трябвало да държите:
Счупени или развалени часовници

Според източната философия, не би трябвало да държите счупени или развалени часовници вкъщи. Ако желаете може да ги оправите и настроите, с цел да работят в крайник с времето. В противоположен случай те могат да провокират вътрешна неразбория в живота ви и нищо да не е на мястото си. Отчитането на времето постоянно би трябвало да бъде тъкмо. Според някои суеверия те даже са носители на гибелта.
Кактуси

Имаме неприятна вест за феновете на бодливите растения. Смята се, че кактусът носи злощастие и неприятен шанс. Те могат да доведат до напрежение и утежняване на взаимоотношения.
Неоправено легло

Когато ставате заран, постоянно оправяйте леглото си. Неоправеното легло носи неприятен шанс и води до нервност и крах денем. Дори да не вярвате в това, доста по-добре е да си оправите стаята, преди да излезете. Така, когато се приберете вечер ще ви бъде прелестно, че е оправено и чисто.

Люлеещ се стол

Той може да бъде антика, която да запазите от баба ви и дядо ви. Да, сигурно носи някакъв сантимент. Според ирландските митове обаче, в случай че имате клатещ се стол, то това може да бъде врата за зли духове, които да влязат в дома ви.

Отворен чадър

Не използвайте неща, чието предопределение е да ги употребявате на открито. Чадърът е едно то тях. Ако го отворите вкъщи, това ще донесе неприятен шанс на вас и фамилията си. Старайте се постоянно да влизате в дома си със затворен чадър.
Остарял календар

Символиката е същата като при часовниците. За да имате шанс, то е добре да не оставяте остарели календари. Трябва всичко да върви в крайник с времето и да имате възторг за бъдещето. Това няма по какъв начин да стане, в случай че мислите непрекъснато за предишното и се връщате към него.

Мъртви или гнили растения

Ако желаете да имате разцвет и благополучие в дома си, то махнете гнилите и мъртви растения. Вместо тях, внесете буйни и зелени, които да носят въодушевление и да притеглят единствено хубави неща в живота на вас и околните ви. Мъртвите растения не са ви нужни, освен заради суеверието, а и тъй като просто не са приятни за гледане и заемат единствено място – те не могат още веднъж да се съживят.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР